Skip to main content
  • Kandidaat stellen voor Plato

Kandidaat stellen voor Plato

logo

 

 

 

Na het lezen van alle informatie of het deelnemen aan een Plato-infosessie is voor u de kogel door de kerk: U wilt meedoen als deelnemer aan Plato! Wat zijn de volgende stappen die u kan ondernemen? Hieronder hebben we voor u een handig overzicht gemaakt.

 

Kandidaat stellen

Als u zich kandidaat wilt stellen voor Plato, zijn er verschillende manieren waarop u dit kan doen;

  • u kan een Plato-coördinator contacteren via plato.aw@voka.be of 03 232 22 19
  • u kan zelf een formulier invullen via deze link

Nadat u zich kandidaat heeft gesteld voor Plato, zal een coördinator contact met u opnemen om een persoonlijk kennismakingsgesprek met u inplannen bij u op het bedrijf. 

Het kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek zal de Plato-coördinator samen met u gaan bekijken welke Plato-groep het beste voldoet aan uw noden & wensen. Hiervoor is dit persoonlijk gesprek, waarin u uw verwachtingen & gewenste onderwerpen nader toelegt, bijgevolg noodzakelijk. De Plato-coördinator zal tijdens dit gesprek een adviserende rol opnemen. Zij weet als geen ander welke deelnemers al ingeschreven zijn en of u een goede match zal zijn op alle belangrijke vlakken. Het is namelijk cruciaal dat alle Plato-groepen op de juiste manier worden samengesteld. Uw verwachtingen, ervaring, aantal werknemers én de onderwerpen die u wenst te bespreken tijdens Plato, spelen hierin een prominente rol.

Aanloop naar het traject

U bent ingeschreven voor een Plato-groep...wat nu? Het eerste wat u zal ontvangen is een bevestiging van uw inschrijving. Dit maakt uw inschrijving definitief en garandeert uw plaats in uw verkozen Plato-groep. U zal in de aanloop naar het traject tevens een officiële uitnodiging voor de startdag ontvangen, waarin alle informatie over deze dag in staat. Heeft u op elk moment nog vragen kan u altijd uw coördinator contacteren via mail of telefoon. Wij helpen u graag verder!

Concurrentiecheck

Er wordt uiteraard rekening gehouden met concurrentie in de groep, omdat u gevoelige en interne informatie deelt tijdens de Plato-sessies. Het is dus mogelijk dat u door de Plato-coördinator van uw groep gecontacteerd wordt voor een concurrentiecheck vooraleer de groep opstart. Bij Plato wordt er gebruik gemaakt van de First come, First served - regel. Kort gezegd betekent dit dat degene die eerst is ingeschreven voor een specifieke groep, voorrang krijgt op (mogelijke) concurrentie. Als er een vermoeden is dat er een mogelijke concurrent zich wil inschrijven zal u hiervoor bijgevolg gecontacteerd worden. U heeft dan het uiteindelijke beslissingsrecht over de deelname van uw concurrent in dezelfde groep. Heeft u echter geen problemen hiermee of het blijkt geen echte concurrent te zijn, kan deze kandidaat wel toegelaten worden in de groep. Een Plato-groep moet namelijk altijd een interessante mix worden van bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, diensten of producten. 

 

U kunt zich nu direct kandidaat stellen via deze pagina of via plato.aw@voka.be.

 

 

 

 

Met de steun van Agentschap Ondernemen

logo