Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Info & advies

Wellicht heeft ook jouw bedrijf regelmatig vragen op te lossen over het uitwerken van een transactie met een buitenlandse klant. Of wil je uitvoeren naar het buitenland en zit je hierover met vragen.  

Onze Antwerps-Wase Kamer beschikt over een jarenlange ervaring, kennis en contacten om jouw vragen snel en volledig te beantwoorden. Hiervoor staat het team van het Internationaal departement voor je klaar. Contacteer ons met je specifieke vragen en we bekijken onmiddellijk hoe we je vlot een passend antwoord of informatie kunnen aanbieden.

Je kan bij de Kamer terecht met al je vragen die betrekking hebben op:

We wijzen je de weg naar vereiste invoerdocumenten, -procedures en tarieven in tientallen exportlanden.

We beschikken over een ruime kennis op het vlak van douanewetgeving, invoerdocumenten en -tarieven maar ook een overzicht van geldende Europese productenwetgeving.

We gidsen je naar nuttige statistieken ivm buitenlandse handelsstromen, belangrijke beurzen; enz.

De Kamer heeft toegang tot diverse databanken en contacten bij Kamers van Koophandel die snel kunnen ingezet worden om voor je contactgegevens te bezorgen van bedrijven in specifieke doelsectoren en landen.

We wijzen je op subsidies of andere financiële steunmaatregelen die jouw exportinspanningen of investeringen in andere landen een duwtje in de rug kunnen geven.

Praktijkgetuigenis Wim Barbaix van ASEM Solutions

“Hartelijk bedankt voor de contacten. Dit is ook hoe ik de added value van Voka Antwerpen-Waasland en FIT zie. De contacten die je brengt, tillen mijn bedrijf naar een hoger niveau. Het is zeer efficiënt. Nogmaals hartelijk dank voor al je inspanningen en de zeer efficiënte samenwerking.”

Wim Barbaix van ASEM Solutions

Contactpersoon

Luc Van Looveren

Senior adviseur EU - relaties