Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Industry on Stage

Voorgaande edities

Industry on Stage 2023: Water, de schaarse grondstof

KEYNOTE | Masters of Malt, Masters of Sustainability door Inge de Winne, Chief Sustainability & Supply Chain Officer Boortmalt

Zes op de tien van de industriële spelers zijn bezorgd over de impact van mogelijke waterschaarste op hun activiteiten. Om hun inspanningen verder op te schalen, kijken ze nadrukkelijk naar de overheid om een passend kader uit te werken. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland onder de grote industriële bedrijven in de provincie Antwerpen en het Waasland voor haar vijfde Industry Benchmark. Die werd in mei voorgesteld op Industry on Stage.

Lees meer via deze link en bekijk de foto's en ontdek hieronder het videoverslag

Industry on Stage 2022: Transitie naar een koolstofarme industrie

KEYNOTE | Volker Germann, CEO Audi Brussels

Driekwart van de industriële bedrijven in de regio Antwerpen en het Waasland werkt al met duidelijke, wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. En bij de helft ervan is de reductie van CO2 meegenomen in de beoordeling van de bedrijfsprestaties. In sommige gevallen is ook de bonus van het topmanagement eraan gekoppeld. Dat zijn enkele opvallende vaststellingen uit de vierde internationale benchmarkstudie van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Die werd in juni voorgesteld op Industry on Stage.

Lees meer via deze link en bekijk de foto's en ontdek hieronder het videoverslag.

Industry on Stage 2021: Circulaire economie

KEYNOTE | Eco-centric collaboration for a brave new world | Lucrèce Foufopoulos, executive vice-president Borealis

De vierde editie van Industry on Stage stond in het teken van circulaire economie. 77% van de industriële bedrijven hebben circulaire processen geïntegreerd in hun businessmodel. Dat blijkt uit een grootschalige benchmarkstudie van het Industrieforum bij vijftig industriële bedrijven, die op 10 juni tijdens het Industry on Stage-congres werd voorgesteld. Nooit eerder werd op deze schaal een studie uitgevoerd rond het thema circulaire industrie. Lucrèce Foufopoulos, Executive Vice President van chemiegigant Borealis leidde als keynotespreker het congres in dat door meer dan 120 ondernemers digitaal werd gevolgd.  Vanaf 15 juni 2021 kan u de volledige studie en alle resultaten raadplegen op onze website.

Bekijk via deze link de foto's en hieronder het videoverslag.

Industry on Stage 2019: Energie

KEYNOTE | De energietransitie bij Total | Bernard Pinatel, president Refining & Chemicals Total

Tijdens de derde editie van Industry on Stage zoomden we in op de energietransitie die productiesites (moeten) doormaken. Deze transitie zet zich op meerdere aspecten tegelijkertijd door: van de daling van het verbruik tot het zelf produceren van groene energie. Ook slimme netwerken of verbeterde opslagcapaciteit zijn in deze transformatie onontbeerlijk. Productiebedrijven die de energietransitie slim aanpakken inspireerden, waaronder keynotespreker Bernard Pinatel, president Refining & Chemicals Total. Bekijk hieronder het videoverslag.