Skip to main content
  • Industry on Stage

Industry on Stage: op weg naar een koolstofarme industrie

Met decarbonisatie als prioriteit binnen de Europese Green Deal, richt Industry on Stage dit jaar de spotlights op de transitie naar een koolstofarme industrie.

Schrijf je hier in

Voorgaande edities

banner Ios
                Bekijk de foto's                                                           Bekijk de foto's                                                    Bekijk de foto's    

Industry on Stage 2021: Circulaire economie

KEYNOTE | Eco-centric collaboration for a brave new world | Lucrèce Foufopoulos, executive vice-president Borealis

De vierde editie van Industry on Stage stond in het teken van circulaire economie. 77% van de industriële bedrijven hebben circulaire processen geïntegreerd in hun businessmodel. Dat blijkt uit een grootschalige benchmarkstudie van het Industrieforum bij vijftig industriële bedrijven, die op 10 juni tijdens het Industry on Stage-congres werd voorgesteld. Nooit eerder werd op deze schaal een studie uitgevoerd rond het thema circulaire industrie. Lucrèce Foufopoulos, Executive Vice President van chemiegigant Borealis leidde als keynotespreker het congres in dat door meer dan 120 ondernemers digitaal werd gevolgd.  Vanaf 15 juni 2021 kan u de volledige studie en alle resultaten raadplegen op onze website.

Bekijk via deze link de foto's en hieronder het videoverslag.

Industry on Stage 2019: Energie

KEYNOTE | De energietransitie bij Total | Bernard Pinatel, president Refining & Chemicals Total

Tijdens de derde editie van Industry on Stage zoomden we in op de energietransitie die productiesites (moeten) doormaken. Deze transitie zet zich op meerdere aspecten tegelijkertijd door: van de daling van het verbruik tot het zelf produceren van groene energie. Ook slimme netwerken of verbeterde opslagcapaciteit zijn in deze transformatie onontbeerlijk. Productiebedrijven die de energietransitie slim aanpakken inspireerden, waaronder keynotespreker Bernard Pinatel, president Refining & Chemicals Total. Bekijk hieronder het videoverslag.


 

 

Industry on Stage 2018: Big data & Artificiële Intelligentie

KEYNOTE | Stop talking, just do it | dr. Juergen Brandes, CEO of Siemens Process Industries and Drives

In 2018 draaide Industry on Stage helemaal rond het belang van big data voor de concurrentiekracht van onze industrie. Met topsprekers van Solvay en Cecimo en keynote dr. Juergen Brandes, CEO of Siemens Process Industries and Drives kreeg het publiek meer inzicht in de kracht en implementatie van big data. Bekijk hieronder het videoverslag.

 

Industry on Stage 2017: Smart Manufacturing

KEYNOTE | Smart specialization | Kurt Bock, CEO van BASF

De eerste editie van de Industry on Stage ging over Smart Manufacturing. Met de aankondiging van de oprichting van het Industrieforum werd hier de fundering gelegd voor de volgende edities: ieder jaar wordt een nieuw thema bepaald om de Industry on stage, de benchmark Industrie en een bedrijfsbezoek in te kaderen. Bekijk hieronder het videoverslag.