Skip to main content
Map
  • (Im)pact voor de toekomst
Voka Netwerking

(Im)pact voor de toekomst

Duurzaam Ondernemen

Viering van de VCDO-laureaten

Hoe kun je als bedrijf duurzame impact genereren? En hoe doen de deelnemers aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) dat? Dat ontdek je op drie manieren tijdens dit event in de unieke Hi! Site in Grimbergen. 

Ontdek...

...hoe je in deze turbulente tijden toch duurzaam kunt ondernemen. Dat is immers de vraag die Steven Vromman, ook gekend als Low Impact Man, zich stelde. Hij komt je vertellen welke toekomstscenario’s er zijn en hoe je een bedrijf daar op voorbereid.

Kom te weten...

...hoe je een oude koffiebranderij een nieuwe, duurzame en functionele bestemming geeft. Lucas Verhaegen, Location Manager van Hi! Site en gastheer vertelt hoe deze unieke plek tot stand kwam.

Leer...

...de laureaten van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) kennen. Dit zijn bedrijven die voortrekker zijn in de transitie naar een duurzame economie en maatschappij. Wissel ervaringen uit en leer uit hun traject.

Laat je inspireren om ook impact te maken en sluit zo aan bij dit pact voor de toekomst!

Sprekers

Duurzaam ondernemen in turbulente tijden

De voorbije jaren kregen we te maken met enkele schokken; een pandemie, een oorlog en een energiecrisis. Wellicht is dit niet alles. Klimaatverandering, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen zullen voor nieuwe uitdagingen zorgen. In deze keynote bekijkt Steven Vromman mogelijke toekomstscenario’s. Hoe kunnen we als ondernemer toekomstbestendig worden en klaar zijn voor de turbulente tijden die op ons afkomen?

Steven is bekend geworden met zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentairereeks van Canvas kon het publiek volgen hoe Steven zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Steven Vromman

Steven Vromman

Van fabriek naar multifuntionele en inclusieve plek

Wie enkele jaren geleden langs de Antwerpselaan in Grimbergen reed, werd getrakteerd op de geur van vers gebrande koffie. Eind 2017 sloot de koffiebranderij de deuren. Vandaag is Hi! een multifunctionele, inclusieve plek waar tal van productieve, creatieve en recreatieve activiteiten samenvloeien en die de beschikbare ruimte en faciliteiten optimaal benut, op elk moment van de dag.

Lucas is de manager van Hi! site. Vanaf het begin was betrokken bij deze site en volgde hij de groei en ontwikkeling van dichtbij. Ook vandaag blijft hij zoeken naar nieuwe uitdagingen om de site nog verder te laten groeien. Hij vertelt meer over hun avonturen en toekomstplannen.

Lucas Verhaegen

Lucas Verhaegen

Viering van de VCDO-laureaten

Welke Vlaams-Brabantse bedrijven slaagden erin succesvol duurzaamheid in hun werking te verankeren in 2022? Zij krijgen het gegeerde VCDO-certificaat. Dit event is het uitgelezen moment om je door hen te laten inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

Steek anderen aan met jouw inspanningen én ga naar huis met een koffer vol nuttige contacten, boeiende inzichten en motivatie om impact te maken voor de toekomst!

vcdo laureaten 2022

Met de steun van

logo's vcdo

Contactpersoon

Sophie Dings

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Hi! Site
Antwerpselaan 1
1853 Grimbergen

Wanneer

Prijs

Leden: €75
Niet-leden: €125
Deelnemers VCDO en evaluatiecommissie kunnen gratis 2 personen inschrijven. Bijkomende inschrijvingen zijn aan bovenstaande tarieven.

(excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus