Skip to main content
Map
  • Een gedroomde start: HR voor beginnende bazen

Een gedroomde start: HR voor beginnende bazen

Vanaf het ogenblik dat je mensen in dienst neemt, ben je niet langer alleen maar bedrijfsleider, je wordt daarnaast ook werkgever en coach. Je moet dus wat extra vaardigheden onder de knie krijgen.  Tegelijk krijg je te maken met allerlei nieuwe taken. Hoe zorg je voor een soepele overgang van ondernemer naar werkgever? Dit leer je in deze vier sessies.

Sessie 1: Rekruteringskanalen op een rijtje

Je hebt een rekruterings- en selectiebeleid?  Levert het de beoogde profielen?  Nood om op een andere manier naar functies, vacatures en kandidaten te kijken?  We zetten nog eens alle rekruteringskanalen op een rijtje en stellen je voor aan verschillende arbeidsbemiddelaars en de mogelijkheden/kansen die ze bieden. Inclusieve rekrutering met als doel meer talent aantrekken en behouden. 

Sessie 2: Policies en hun belang

Hoewel de meeste regels tussen werkgever en medewerkers zijn vastgelegd in cao’s en arbeidsreglementen circuleren er in ieder bedrijf nog heel wat ongeschreven regels. Denk: afspraken over thuiswerk, over het lezen van e-mails na de werkuren of over het privégebruik van bedrijfswagens. Om verwarring en discussie te vermijden, leg je die richtlijnen het best vast in een bedrijfspolicy.  Het is ook een uitgelezen kans om je inclusieve en duurzame bedrijfsstrategie en – visie in uit te dragen.  We nemen alvast een thuiswerkpolicy, het recht op deconnectie, onthaalbeleid en non-discriminatie clausules onder de loep.
 

Sessie 3: Evaluatiemethodieken en gesprekstechnieken

Plan jij als werkgever of leidinggevende 1 keer per jaar een vast moment voor een functioneringsgesprek met je werknemers? Een moderne personeelsaanpak voor (kleine) bedrijven omvat meer dan dat. Voor effectieve functioneringsgesprekken ga je regelmatig in gesprek over prestaties en ontwikkelwensen.  Daarnaast moet je het vak van “feedback geven” verstaan.  Hoe vaker een werknemer feedback krijgt, hoe meer hij groeit en zich gewaardeerd voelt. Zeker als regelmatig bij de feedback wordt meegenomen hoe de werknemer zijn sterke punten kan inzetten. Hoe stimuleer je feedback op de werkvloer en hoe onderbouw je feedback? Hoe doe je dat eigenlijk goed?  Dat kom je tijdens deze sessie te weten.
 

Sessie 4: Van een veelheid naar een eenheid: hoe smeed ik een team? 

Je leiderschapsstijl is de manier waarop jij je werknemers aanstuurt, steunt en enthousiast maakt om een bepaald doel te bereiken. Je medewerkers te veel of juist te weinig vrijheid geven, het werk van ze overnemen of niet genoeg tijd voor jezelf maken. Het zijn allemaal valkuilen waar je in kunt stappen als leidinggevende. Dit heeft effect op je personeel en dus op je team.  Maak kennis met de piramide van Lencioni en krijg de vijf belangrijkste bouwstenen voor het leiden van een succesvol en effectief team onder de knie.
 

 

Logo

Contactpersoon

Isabel De Winter

Adviseur Arbeidsmarkt & Onderwijs

Adres

Voka-KvK Vlaams-Brabant - Kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus