Skip to main content
  • Kennissessie Voka HC - Lessons learned pandemie voor welzijn en zorg

Kennissessie Voka HC - Lessons learned pandemie voor welzijn en zorg

Deze uitzonderlijke Covid-19 periode heeft een zware impact gehad waarbij elk facet van ons leven werd geraakt: gezinsleven, sociale contacten, werk, sportieve en culturele activiteiten. Daarnaast heeft de Covid-19 pandemie de beperkingen van ons huidig zorgmodel op scherp gezet: de nood aan voldoende handen aan het bed, de bevoegdheidsverdeling en de financiering. Tot slot toonde de pandemie de enorme veerkracht en creativiteit van de sector. We zagen een waaier aan innovaties en opportuniteiten groeien. Denk maar aan de snelle invoering van  teleconsultaties, het gebruik van dashboards en populatiemanagers. Samenwerken over de grenzen van beroepen en organisaties werd plots de normaalste zaak. 
 

Vanuit onze Voka Health Community willen we dan ook graag stilstaan bij de impact en de vele lessen die we uit deze gezondheidscrisis kunnen trekken. Welke evoluties zijn ingezet, welke veranderingen willen we verankeren in ons zorgsysteem, welke hervormingen in welzijn en zorg staan op onze “to do-lijst".  We zijn ervan overtuigd dat de creativiteit en innovatie in deze crisistijd ook duurzaam kan gemaakt worden! 

We nodigen u daarom graag uit op de volgende kennissessie van Voka Health Community op woensdag 24 november (18u) bij De Montil te Affligem. Tijdens deze publieke sessie gaan we in gesprek met enkele experten (o.a. Dirk Dewolf (Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid), Rudy Mattheus (Niko Group), Jan Manssens (Proximus/Doktr) en Daan Aeyels (Voka),...) uit het domein, die ons de nodige inzichten geven over wat hen is bijgebleven in deze uitzonderlijke tijden. Daarnaast tonen we aan de hand van enkele best practices wat we willen behouden en blikken vooruit over hoe en welke hervormingen duurzaam dienen gemaakt te worden in het toekomstige beleid. 

Meer informatie volgt nog, maar noteer deze datum alvast in jouw agenda! 

I.s.m. ICT4Care Colloquium

ICT4Care

 

Adres

Moortelstraat 8
1790 Affligem

Wanneer

Prijs

Deelnameprijs:

  • Leden Health Community: 50€/pp; 
  • Zorgorganisaties, lid van Voka: 50€/pp; 
  • Niet-leden Health Community: 110€/pp; 
  • Patiëntenorganisaties lid van de Health Community kunnen gratis deelnemen (no-show fee van 65€/pp). 

Annulatievoorwaarden: De deelnameprijs blijft volledig verschuldigd tenzij de annulatie ons schriftelijk bereikt uiterlijk op woensdag 17 november 2021. Een vervanger mag steeds uw plaats nemen.  
 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

VZW_IMU_GROUPS
IMU - Altez 0110
IMU - Sport Vlaanderen
ING
SD  Worx