Skip to main content
  • Ga samen met start-ups/scale-ups aan de slag om onder begeleiding een internationale strategie uit te werken

Ga samen met start-ups/scale-ups aan de slag om onder begeleiding een internationale strategie uit te werken

U hebt jarenlange ervaring met ondernemen op internationaal niveau, en u wilt anderen inspireren, uw kennis delen, eventueel zelfs investeren in vernieuwende ideeën op West-Vlaamse bodem? Als project-seeker gaat u samen met start-ups/scale-ups aan de slag om onder begeleiding een internationale strategie uit te werken. Aanmelden kan via mail naar Ewout Ramon.

Met de Co-Founder Hub wil Voka de matching realiseren tussen ‘generatoren van projectideeën’ en ‘projectzoekers die mogelijkheden hebben om te participeren in start-ups/scale-ups en hun internationaliseringsstrategie’. Het is een onderdeel van het At Anchor in Flanders-project (AIF), dat gesteund wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Door start-ups/scale-ups goed te oriënteren in het vinden van de juiste partners en hen te informeren over de mogelijkheden van ‘slimme’ partnerships probeert Voka Vlaamse projectideeën om te zetten in internationale verhalen. Hiervoor doorlopen we verschillende fasen.

Tijdens de eerste fase werden start-ups/scale-ups met internationaal potentieel geïdentificeerd, om hen vervolgens in fase twee met ervaringsdeskundigen in contact te kunnen brengen. Dit gebeurt tijdens de matching night op 16 september waar ook enkele boeiende info- en inspiratiesessies plaatsvinden. Iedereen leert elkaar op een luchtige manier kennen, en aan de hand van matching technieken worden duo’s gevormd.

Na het matchen gaan we van start met kortlopende intensieve begeleidingstrajecten voor de 6 duo’s die het sterkst wisten te overtuigen. Dit traject zal bestaan uit twee sessies die de samenwerking zullen definiëren, en twee sessies die de internationale strategie vorm zullen geven. De finale sessie van het traject vindt plaats in december 2019.

Door start-ups/scale-ups goed te oriënteren in het vinden van de juiste partners en hen te informeren over de mogelijkheden van ‘slimme’ partnerships probeert Voka Vlaamse projectideeën om te zetten in internationale verhalen. Hiervoor doorlopen we verschillende fasen waarin onderwerpen als ‘keuze exportmarkt & marktanalyse, marktbenadering, risicobeheer & financiële planning, actieplan, presentatie voor “raad van advies”, en dergelijke meer aan bod kunnen komen.

Waarom zou u als ervaringsdeskundige deelnemen aan dit project?

  • U staat stil bij uw internationale kennis en verrijkt die dankzij uw ‘match’
  • U ontdekt interessante opportuniteiten en leert bedrijven kennen in het kader van co-creatie 
  • U draagt bij tot de ontwikkeling van West-Vlaanderen als internationaal ondernemende regio
  • U geniet van visibiliteit van uw bedrijf in alle communicatie rond het traject
  • U leert een nieuw netwerk van deskundigen en global potentials kennen
  • U kunt ook zelf een beroep doen op een klankbord van collega-ervaringsdeskundigen
  • U ontdekt investeringsmogelijkheden

Interesse? Stel u kandidaat door een CV of LinkedIn-profiel en korte motivatie te bezorgen aan ewout.ramon@voka.be voor 18 augustus 2019. 

In de week van 26 augustus wordt u op de hoogte gebracht over de status van uw kandidatuur.

Het volledige programma en de locatie voor de matching night van 16 september volgt binnenkort.

At anchor flandersAt Anchor Flanders

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag