Skip to main content
Internationaal Ondernemen

Events

We brengen internationaal ondernemend Limburg samen tijdens evenementen doorheen het jaar. Sommige keren jaarlijks terug, andere zijn op basis van specifieke noden of kansen op een bepaald moment. Van een conferentie met meer dan 100 deelnemers tot thema-avonden in kleine groep, de focus ligt steeds op hoe je als bedrijf verder kan groeien in het buitenland. Een overzicht vind je onderaan deze pagina. 

 

WFS

 The World for Smarties & Limburgse Exportprijs

Wie slim is, kijkt naar de wereld. 
Dat benadrukken we met The World for Smarties, telkens begin oktober. De wereld is constant in verandering, wat kansen maar ook gevaren biedt voor zij die internationaal zakendoen. In één avond reiken we je 2 thema's aan 

Hoogtepunt van de avond is de jaarlijkse uitreiking van de Limburgse Exportprijs. Wie weet ga jij volgend jaar wel lopen met dé eer van het best presterend Limburgs bedrijf in het buitenland. Natuurlijk eerst een dossier indienen!

week io

Week van het Internationaal Ondernemen

Eén week, 5 locaties, 5 regio's in de kijker: dat is het concept van de Vlaamse Week van het Internationaal Ondernemen. Iedere Kamer zet één land of regio in de kijker. Hét moment om te ontdekken of er kansen liggen voor jou, en hoe het land in mekaar zit!

In Limburg focussen we op 25 november op Spanje. Gratis! Meer info & inschrijven.

 

go international

Go International

"It doesn't matter how far you go, as long as you Go International!"
Dat is de focus van ons inspiratie-event in het voorjaar voor startende exporteurs. Ben je als bedrijf zelf aan het kijken om naar het buitenland te gaan, of heb je al een eerste stap gezet maar wil je verder groeien? Tijdens deze namiddag staan een aantal inspirerende keynotes op het programma, maar kan je ook in kleine klankbordgroepen jouw idee komen pitchen!

 

 

ll

Lunch & Learns

Naar goede gewoonte is Voka – Kamer van Koophandel Limburg gastheer voor een aantal contactdagen met de Vlaams economische vertegenwoordigers (VLEV’s) van Flanders Investment & Trade (FIT). U kunt zich vrijblijvend informeren over zakelijke mogelijkheden, sterkten en zwakten van de betreffende regio, terwijl u ervaringen uitwisselt met andere ondernemers die actief (willen) zijn in het betreffende land.

In 2020 vinden er geen Lunch & Learns plaats bij Voka, maar vinden deze plaats op de Exportbeurs FIT. Deze werd door de Coronacrisis uitgesteld van juni 2020 naar februari 2021. Wij bekijken momenteel digitale alternatieven. 

 

exportcafe

Exportcafé

Bijeenkomst van internationaal ondernemend Limburg waarbij we het team internationaal ondernemen voorstellen, een internationale case toelichten en een netwerkreceptie houden om te eindigen.

Hét ideale moment om je netwerk uit te breiden en je te laten inspireren hoe ook jij internationaal de next step kan zetten.

Bekijk hier de volgende infosessie. 

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo