Skip to main content
Map
 • Voka Digihub

Voka Digihub

Test, leer & digitaliseer

Digitaliseren betekent investeren in de groei van je onderneming. Deze uitdagende verandering brengt belangrijke kansen met zich mee, maar het is niet altijd eenvoudig. 

In de Voka Digihub kun je daarom terecht voor advies, expertise, experiment én financiële steun (dankzij EFRO en Vlaio). Samen met jou werken we aan een actieplan op maat, matchen we je met de juiste experten of kennisinstellingen en krijg je ruimte om te testen.

EFRO vlaio logo

vragen gif

Van vraagstuk in je bedrijf...

 • Kan ik mijn data inzetten om marktopportuniteiten te vinden?

 • Ik wil mijn voorraadbeheer efficiënter managen; hoe kan digitalisering daarbij helpen?

 • Kan ik artificiële intelligentie gebruiken om kosten te reduceren?

 • Welke slimme data kan ik gebruiken om mijn sales & marketing te automatiseren?

 • Ik wil mijn operatoren beter opleiden; kan gametechnologie daarbij helpen?

 • Hoe kan ik digitalisering inzetten om meer klantgericht te werken?

Digihub data technologie

...naar oplossing in de Digihub

De Voka Digihub is beschikbaar voor KMO’s met vragen rond de integratie van digitale toepassingen en die daarbij op zoek zijn naar advies, begeleiding en testinfrastructuur

Via de Voka Digihub krijg je o.a. toegang tot bestaande testinfrastructuur bij één van de 28 kennisinstellingen. Op deze manier kan je je (nieuwe) producten of systemen testen in realistische omstandigheden. Voor de testing betaal je via Voka Digihub slechts 30% van de kostprijs. De overige 70% worden gedragen door EFRO en de Vlaamse overheid. 

Digihub pijlers

Een voorbeeld: je wilt graag je voorraadbeheer optimaliseren met behulp van sensortechnologie en beschikbare data, maar het is onduidelijk hoe je dit best (effectief en efficiënt) implementeert. Via Voka Digihub krijg je informatie en advies over beschikbare oplossingen én de mogelijkheid om een systeem te testen (zonder direct te moeten investeren). Daarbij wordt je bijgestaan door de methodieken en technische expertise van kennisinstellingen.

Daarnaast wordt binnen Voka Digihub ook aandacht besteed aan de beste implementatie van digitale componenten in jouw bedrijfsmodel. Zo kun je strategisch digitaal aan de slag! 

Wat is Digihub?

 • Individueel gesprek om te luisteren wat jouw vraagstuk is
 • Begeleiding bij het opstellen van een concreet actieplan
 • Toegang tot expertise en methodieken van kennisinstellingen
 • Gebruik van testinfrastructuur om te kunnen experimenteren met digitale toepassingen
 • Aandacht voor de plaats van digitalisering binnen het bedrijfsmodel

Op die manier kunnen we KMO's vooruit helpen met hun digitale omslag en je klaarstomen voor de toekomst. 

Traject

We luisteren aandachtig naar jouw vraag en brengen de noden via de resultaten van de Digitale Quick Scan of andere screening in kaart.
Zo kunnen we je de best mogelijke begeleiding aanbieden of doorsturen naar een partner uit het netwerk.

We stellen samen een actieplan op. Via een neutraal expertenpanel word je doorverwezen naar een kennispartner met de nodige expertise en testmogelijkheden. We maken ook een contractvoorstel op. 

Jouw vraag wordt verder uitgediept en je krijgt advies op maat van de geselecteerde kennispartner op basis van resultaten binnen de onderzoeks- en/of testfase.

We leggen contact met relevante implementatiepartners (partnerorganisaties, private technologieleveranciers,…) om de implementatie voor te bereiden, rekening houdend met beschikbare middelen (personeel, budget,…).

Het spreekt voor zich dat we gedurende het hele begeleidingstraject een terugkoppeling voorzien.
Na het doorlopen van het traject overlopen we samen het resultaat en de impact van de begeleiding voor jouw bedrijf.

Voor wie is Voka Digihub?

De Voka Digihub richt zich op innovatievolgers: ondernemingen en in het bijzonder KMO’s die vragen hebben rond de integratie van digitale toepassingen in hun onderneming en die specifiek op zoek zijn naar advies, begeleiding en testinfrastructuur. 

Moet ik voorkennis hebben?

Er is geen specifieke ervaring vereist. We starten altijd met een persoonlijk intakegesprek waarbij we jouw vragen en noden bespreken. Daarna begeleiden we je op maat!

Wat is de kostprijs?

Dat hangt af van jouw noden. In het individueel gesprek overlopen we afhankelijk van de vraag een mogelijk stappenplan. In de Digihub wordt voor de begeleiding 70% van de kosten gedragen door de overheid (EFRO en Vlaamse overheid).

Contact

Wil je weten of de Digihub iets voor jou kan betekenen?
Vul dit contactformulier in of contacteer direct de digitale adviseur in jouw regio.

Heb je als dienstverlener ervaring op het vlak van digitale trajecten bij KMO’s?
En in het bijzonder rond de integratie van nieuwe (datagedreven) digitale technologieën? Dan komen wij ook graag in contact met jou! 

Contactpersoon in jouw regio

Arnout Deriemaeker

Projectmanager Ondernemerschap Financiering, Innovatie & Digitalisering

Full bio of Arnout Deriemaeker

 

digitale quickscan

Partners

EFRO