Skip to main content
Map
  • Voka Digihub Limburg
Voka Digihub

Voka Digihub Limburg

De wereldeconomie is in volle transformatie en technologische ontwikkelingen stapelen zich op. Dit zorgt voor nieuwe trends en manieren waarop ondernemingen handel drijven. Alleen, hoe ga je hiermee als ondernemer concreet mee aan de slag? En vooral: hoe kan de vele kennis die reeds beschikbaar is op een efficiënte manier vertaald worden naar jouw onderneming? Bij Digihub krijg je advies van experten, kan je experimenteren wat voor jouw bedrijf het beste werkt en helpen we jou met de implementatie van nieuwe digitale toepassingen. Zo krijgt jouw onderneming een digitale boost.

Hoe ondersteunen wij jouw bedrijf?

Om Limburgse bedrijven verder te ondersteunen in technologische transformatie hebben we bij Voka - KvK Limburg onze schouders gezet onder het project Digihub. Vanuit dit project ondersteunen we KMO's in hun onderzoek en implementatie van nieuwe technologieën. We doen dit samen met onze partners: Flanders Make, Hogeschool PXL, Universiteit Hasselt, T2 Campus en Sirris. Samen met hen ondersteunen we KMO's die wensen deel te nemen aan dit traject.

Voordeel voor jou!

Door deel te nemen aan het Digihub project kan je een subsidie bekomen van 70% met de steun van Europa en de Vlaamse overheid voor hun onderzoeksnoden. De overige 30% wordt gedragen door de KMO zelf. Alle KMO's kunnen deelnemen aan Voka Digihub op voorwaarde dat de nood en het doel innovatief genoeg is. We behandelen vragen omtrent slimmer omspringen met data, deze efficienter gebruiken binnen de organisatie, we spreken over het automatiseren van allerhande manuele taken door bijvoorbeeld RPA technologie, in implementeren van digitale diensten naast een fysiek product en zoveel meer.

digitale quick scan digihub voka limburg

 

Digihub, hoe gaat het in zijn werk?

  • 1 Individueel gesprek​
  • 2 Actieplan opstellen
  • 3 Advies op maat ​
  • 4 Implementatie​ & begeleiding

Je krijgt een volledig traject op maat van jouw onderneming met advies en coaching van de experten van Voka en kennisinstellingen in jouw regio. Het traject bestaat uit vijf verschillende stappen. Als blijkt dat je na een bepaalde stap voldoende geholpen bent, kun je er voor kiezen om op dat moment het traject te beëindigen. We helpen jou tot waar jij het nodig hebt.

1. Individueel gesprek

We luisteren aandachtig naar jouw vraag en brengen de noden via de resultaten van de Digitale Quick Scan of andere screening in kaart. Zo kunnen we je de best mogelijke begeleiding aanbieden of doorsturen naar een partner uit het netwerk.

2. Actieplan opstellen

We stellen samen een actieplan op. Via een neutraal expertenpanel word je doorverwezen naar een kennispartner met de nodige expertise en testmogelijkheden. We maken ook een contractvoorstel op. 


 

3. Advies op maat

Jouw vraag wordt verder uitgediept en je krijgt advies op maat van de geselecteerde kennispartner op basis van resultaten binnen de onderzoeks- en/of testfase.

4. Implementatie

We leggen contact met relevante implementatiepartners (partnerorganisaties, private technologieleveranciers,…) om de implementatie voor te bereiden, rekening houdend met beschikbare middelen (personeel, budget,…).

5. Evaluatie begeleiding

Het spreekt voor zich dat we gedurende het hele begeleidingstraject een terugkoppeling voorzien. Na het doorlopen van het traject overlopen we samen het resultaat en de impact van de begeleiding voor jouw bedrijf.

Het totale kostenplaatje? Dat verlagen we!

Dat hangt af van jouw noden. Je kiest uit het voorgestelde actieplan de actiepunten die voor jou prioritair zijn om uit te werken in samenwerking met een kennisinstelling en daarvoor maakt Voka een kostenraming. Dankzij Voka Digihub draag jij slechts 30% van die kosten. De overige 70% wordt gedragen door Europa en de Vlaamse overheid.

digitale quick scan digihub voka limburg

 

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Full bio of Mathias Huybrechts

Sebastien Conings

Adviseur innovatie & digitalisering

Full bio of Sebastien Conings

Met dank aan onze partners

digitale quick scan digihub voka limburg