Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Funding & Financiering

Ben je op zoek naar venture capital? Maak je je klaar om in zee te gaan met een grote investeerder? Nood aan een netwerk dat je kan helpen jouw doel te bereiken? Op zoek naar hulp bij de voorbereiding? Voka ondersteunt je graag in jouw uitdagingen.

Is risicokapitaal iets voor jou?

  • Je hebt een aantrekkelijk product of dienst met een duidelijke Unique Selling Propostion (USP).
  • Jouw bedrijf en de markt waarop je je focust heeft veel groeipotentieel.
  • Je bent omringd met een team met kennis van zaken en ervaring.
  • Je kan niet zomaar terecht bij de bank.

Dan is risicokapitaal misschien iets voor jou.

Wat is risicokapitaal?

Risicokapitaal versterkt jouw eigen vermogen via een tijdelijke aandelenparticipatie, een achtergestelde lening of via de intekening op een (converteerbare) obligatielening.

Risicokapitaalverschaffers zijn blootgesteld aan het risico van jouw onderneming. Daarom investeren zij in ondernemingen die zeer sterk kunnen groeien en hogere dan gemiddelde rendabiliteit kunnen realiseren om dit risico te compenseren. Hun verwacht rendement is de verwachte meerwaarde bij de verkoop van hun aandelen na 3 tot 7 jaar (de exit).

Naast kapitaal bieden ze ook strategische en operationele ondersteuning en stellen ze hun uitgebreid netwerk van contacten ter beschikking van jouw onderneming.

Nood aan een netwerk, begeleiding of advies?

Aan de hand van advies op maat, begeleiding in uw financieringsdossier, infosessies, lerende netwerken en investor pitchings ondersteunen wij ambitieuze ondernemingen.

FINMIX: Optimaliseer jouw financiering

Hebt u een laag eigen vermogen in verhouding met uw financieringsbehoefte? Is uw omzet uitgesteld door het innovatieve karakter van uw product? Hebt u een grote behoefte aan werkkapitaal om snelle groei te realiseren? Dan kan u wellicht verschillende financieringsvormen te combineren en op zoek te gaan naar alternatieve financiering.

FINMIX is een project van het Agentschap Innoveren & Ondernemen dat zich richt op ondernemingen met innovatieve uitdagingen, groeiambities of overnameplannen, en die daarvoor op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. Het project FINMIX biedt u de mogelijkheid om uw business- en financieel plan voor te stellen aan een panel van financieringsexperts die het zullen beoordelen en u zullen adviseren over uw ideale financieringsmix.

Waarom?

  • Uw financieringsbehoefte wordt in kaart gebracht
  • Aftoetsen van de potenti√ęle overheidsmaatregelen
  • Uw zoektocht naar financiering wordt ingekort

Nood aan financieringsadvies? Voor meer informatie en begeleiding kan u terecht bij Celine Janssens of bij Vlaio.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.