Skip to main content

Consulaire dienst

Bespaar tijd en geld: maak gebruik van de consulaire dienst van Voka - Kamer van Koophandel Kempen!

 

Wat is de consulaire dienst?

De consulaire dienst is een gestructureerde koerierdienst die VOKA - Kamer van koophandel Kempen ter beschikking stelt van de exporterende bedrijven.  Via deze koerierdienst worden de exportdocumenten voorzien van de nodige bijkomende legalisaties.

 

Hoe werkt deze dienst?

De exportdocumenten kunnen bij VOKA - Kamer van Koophandel Kempen elke werkdag tussen 8u30 en 12u00 worden afgeleverd samen met het ingevulde aanvraagformulier. De documenten worden vervolgens door de verantwoordelijke gecontroleerd en geviseerd.  Via de koerierdienst worden de documenten naar de betrokken instanties overgebracht voor verdere legalisatie.

De exporterende firma wordt op de hoogte gebracht als de documenten gelegaliseerd zijn. Men heeft dan de keuze of deze per post worden teruggezonden of aan de balie worden
opgehaald.

Per dossier wordt er een kostenstaat opgemaakt.

 

Uw voordeel!

Een aanzienlijke besparing in tijd en geld voor u. De documenten kunnen nooit onmiddellijk mee terug genomen worden, dit betekent dus sowieso twee verplaatsingen naar Brussel. De tijd die verloren gaat in de files van en naar de hoofdstad, evenals de wachttijd bij de betrokken ambassade betekenen voor het bedrijf een aanzienlijke kost.

Bijkomend is het hoge bedrag dat bij de meeste instanties cash dient betaald te worden. De consulaire koerier zal dit bedrag ter plaatse voor u betalen en u ontvangt achteraf een
factuur van deze betaling.

 

Hoeveel kost het om er gebruik van te maken?

Aantal legalisaties Leden Niet-leden
1 € 65 € 90
2 € 90 € 125
3 € 120 € 165

Prijs per legalisatie (excl. 21% BTW)

 

 

Birgitt Van Beckhoven - senior administratief medewerker
014 56 30 30 - birgitt.vanbeckhoven@voka.be
Ine Van Heeswijk - administratief medewerker
014 56 30 30 - ine.vanheeswijk@voka.be