Skip to main content

Bedrijfsinterne opleidingen Internationaal Ondernemen

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen biedt bedrijfsinterne opleidingen Internationaal Ondernemen aan op maat van uw bedrijf en enkel voor haar leden. Van zodra meerdere mensen in uw bedrijf dezelfde training willen volgen, doet u er uw voordeel mee, aangezien u zo tijd en verplaatsingskosten uitspaart. Deze opleidingen zijn interactief, praktijkgericht en sluiten perfect aan bij de behoeften van uw onderneming. Kortom, u haalt optimaal rendement uit uw investering!

Welke bedrijfsopleidingen?

Het huidige opleidingsaanbod van Academy@Voka Mechelen kan u bedrijfsintern laten organiseren. Uiteraard bieden wij ook bedrijfstrainingen aan die buiten het open opleidingsrooster vallen. Elke bedrijfsgerelateerde training kan met andere woorden in de onderneming plaatsvinden.


Enkele voorbeelden

Incoterms 2014
Alle douanegerelateerde topics
Internationale btw-thema’s
Exportdocumenten (CO’s, ATA’s, EUR 1, …)
Transportdocumenten en risico’s
Internationale betalingstechnieken en -risico’s
Internationaal debiteurenbeheer
Intercultureel (team)management of –onderhandelingstechnieken
Taalbaden, bv. conversatie-training Frans, Engels, …
Een onderwerp op uw aanvraag


Voordelen?

Wanneer een groep medewerkers dezelfde wensen heeft, dan biedt een bedrijfsinterne training een aantal interessante voordelen.

 • U haalt het hoogste rendement uit uw investering
  Nieuwe cursussen opzetten; bestaande aanpassen; thema’s verbreden, verdiepen en nieuwe onderwerpen toevoegen,... Alles is bespreekbaar. Ook is het mogelijk om meerdere cursussen samen te voegen tot een volledig modulair leertraject.
 • De opleidingsdoelen worden vooraf bepaald
  Aangezien we belang hechten aan een degelijke voorbereiding, vormt Voka - KvK Mechelen zich een idee van uw reële problematiek en concrete behoeften aan de hand van een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden het profiel van de deelnemers, het doel en de verwachtingen overlopen en de accenten van de bedrijfsinterne opleiding gelegd. Daarna wordt hierover overlegd met de trainer(s). Op die manier bent u zeker van een uiterst doeltreffende opleiding!
 • Wij werken met ervaren trainers
  Academy@Voka Mechelen beschikt over een rijk netwerk van professionele docenten en trainers, elk met hun eigen specialisatie. Daardoor kunnen wij u steeds actuele en praktijkgerichte kennis aanbieden. Afhankelijk van uw wensen en de opleiding die u zoekt, zetten wij de docenten in met de juiste competenties en ervaring.
 • Focus op een hoge interactiviteit
  Deze formule laat een grote wisselwerking toe tussen de cursisten van het bedrijf en de docent van dienst. Zo kan de trainer optimaal inspelen op de specifieke noden van uw medewerkers. Dat maakt eveneens dat de materie onmiddellijk toepasbaar is binnen het eigen bedrijf.


Eerstelijnsadvies?

Na het volgen van een cursus past u de opgedane kennis toe in de praktijk. Daarbij kunt u echter tegen vraagstukken en problemen aanlopen. Als hierdoor behoefte ontstaat aan individuele ondersteuning en begeleiding, kunnen onze (externe) adviseurs u voorzien van gratis eerstelijnsadvies of ingaan op diepgaandere opdrachten tegen betaling.


Financiële tegemoetkoming?

Ook voor bedrijfsinterne trainingen kan u via de kmo-portefeuille 50% van de deelnameprijs recupereren.
U dient wel nog btw op het volledige bedrag te betalen.


Praktisch?

 • Voka - KvK Mechelen houdt een intakegesprek met het bedrijf, waarop ook de data en de locatie worden vastgelegd
 • Het voorstel wordt nadien voorgelegd aan de spreker(s)
 • De Kamer legt een maatofferte voor aan het bedrijf
 • Na goedkeuring van de offerte regelt Voka - KvK Mechelen alle afspraken met de spreker(s)
 • Audiovisuele uitrusting en cursusmateriaal worden voorzien, indien van toepassing
 • De Kamer geeft nog laatste praktische info aan het bedrijf: de contactgegevens van de spreker(s), de exacte programma en de timing
 • Na afloop gebeurt een evaluatie door Voka - KvK Mechelen die teruggekoppeld wordt naar de spreker(s)

 

Uw aanspreekpunt?

Voor meer informatie over bedrijfsinterne opleidingen in uw bedrijf neemt u contact op met:
Petra Van Bouwelen
Manager International Business & Sales
petra.van.bouwelen@voka.be