Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Voka Open Bedrijvendag

Virtuele Voka Open Bedrijvendag 2020

4 oktober 2020

Meer info
Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 november 2020

Meer info
De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk De toekomst van werk

De toekomst van werk

Expert talk

Met welke recepten krijgen/houden we iedereen aan de slag?

2020 begon als een jaar vol ambitie om zoveel mogelijk mensen te activeren en eindigde in een ongeziene crisis. De nooit eerder geziene krapte op de arbeidsmarkt maakte plaats voor een arbeidsmarkt die op korte termijn on hold werd gezet. De pauzeknop die werd ingeduwd onder de vorm van massale tijdelijke werkloosheid, deed ondernemingen terugschakelen. Maar wachten en terugschakelen bereiden ons niet voor op de uitdagingen van morgen.
Wat gebeurt er als straks de steunmaatregelen gradueel zullen aflopen?

Bekijk video

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

Business cases

“De hybride werkplek kan niet zonder technologie”

Corona is een echte gamechanger als het gaat over werken. Er wordt meer thuisgewerkt en dat zal in de toekomst ook zo blijven. Wat betekent dat voor bedrijven? Hoe kunnen zij succesvol de switch maken naar hybride werkplekken? We vroegen het aan Lieven Bertier, Segment Marketing Director Workplace bij Barco.

Van Dievel zet in op duurzaam HR-beleid dankzij Welt

Welt is de community van Voka dat bedrijven helt te werken aan een toekomstgericht HR-beleid. Transportbedrijf Van Dievel won met het Welt-traject niet alleen een award maar ook heel wat inzichten die hun HR-beleid versterken. Louis De Wael, managing director vertelt wat het Welt-traject voor hen betekende.

IN DE KIJKER

Hans Maertens en Wouter Duyck

Voka investeert in leerstoel voor objectieve studie-oriëntering

In internationale vergelijkingen scoren we steeds minder goed op het vlak van onderwijs. Of het nu PISA is of het meer recentere TIMSS: we behoren al lang niet meer tot de kopgroep in Europa. Daarom investeert Voka in een leerstoel die de opdracht krijgt een instrument te ontwikkelen dat op een wetenschappelijke onderbouwde manier leerlingen helpt de juiste studiekeuze te maken. “Als we ervoor kunnen zorgen dat elk talent in Vlaanderen maximaal tot ontplooiing kan komen, dan kunnen we van Vlaanderen tegen 2030 weer een topregio maken”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Karen Boers

Schoolverlaters headhunten

Digitaal talent is schaars en waar kan je nog niet-ontdekt talent oppikken? Karen Boers boldy goes where no one has gone before. En vindt er talent in overvloed. Ruim 350 vacatures vulde ze reeds in en haar opleidingsprogramma BeCode heeft wachtlijsten.

De 4,8 miljard euro die betaald wordt aan gemiddeld een half miljoen tijdelijk werklozen, kan ook als loonsubsidie worden ingezet.

Sonja Teughels  |  Senior Adviseur Arbeidsmarkt
sonja.teughels@voka.be
+32 472 34 26 60
Sonja Teughels

Activiteiten

Seminarie: Welke nieuwe rol moet hr in 2021 opnemen?

Seminarie: Welke nieuwe rol moet hr in 2021 opnemen?

2 februari 2021

Meer info
Seminarie: Tips & marketingtricks voor een groter engagement van uw medewerkers

Seminarie: Tips & marketingtricks voor een groter engagement van uw medewerkers

9 februari 2021

Meer info
Welt webinar

Infosessie Welt in 2021: Aanwerven met Jobroad

9 februari 2021

Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy