Overslaan en naar de inhoud gaan

Navigatie

Niet te missen

Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk Toekomst van werk

Toekomst van werk

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

CASES

Pluxee (vroegere Sodexo) gaat voor nieuwe (groene) wind

Het zijn drukke tijden voor Sven Marinus, CEO van Pluxee. Eind vorig jaar leidde hij nog de transitie en naamsverandering van Sodexo naar Pluxee in goede banen, verhuisde het bedrijf naar het centrum van Brussel en meer recent, op 1 februari, trok Pluxee naar de beurs. Ook binnenshuis werkt hij aan een transitie. Daarbij vormen duurzaamheid, digitalisering en medewerkersbetrokkenheid de rode draad.

HR-bedrijf SD Worx: Software met de hulp van AI

Eerder kansen dan gevaren zien, dat is een van de grootste troeven van SD Worx. Het bedrijf omarmt nieuwe technologieën en vernieuwingen zoals AI liever dan ze met angst in de ogen tegemoet te treden. Het is als bedrijf belangrijk om steeds de vinger aan de pols te houden en veranderingen een stapje voor te zijn. Veranderingen brengen ook risico’s met zich mee, maar met de juiste, eventueel door AI aangestuurde, software kan je immers veel tijd besparen.

NowJobs: platform voor bijverdieners, gegroeid uit disruptie

Een digitale applicatie die bijverdieners (zoals Flexi-jobbers en studenten) met zin om te werken en werkgevers met een korte opdracht aan elkaar verbindt. NowJobs is een eenvoudig, maar sterk idee geboren uit een brainstorm getiteld ‘How to Kill Accent.’ General Manager Eline David vertelt over hun begin, groei en succesfactoren: “We hadden niet meteen het beste product, wél de beste mensen.”

“Van selectie en rekrutering naar prospectie en opleiding”

De arbeidsmarkt is de laatste paar jaar in een razendsnel tempo veranderd. Mensen vinden met de juiste competenties én die aan boord houden, vraagt dan ook een andere manier van denken. De focus komt meer te liggen op toekomstgericht denken en opleiden. Directeur Strategie VDAB Sven De Haeck geeft tekst en uitleg.

In de kijker

Een STEMpact voor 20 Vlaamse scholen en bedrijven

Het Vlaamse bedrijfsleven staat wereldwijd aan de top van industrieel ondernemen. Om deze leidende positie te behouden, is hoogwaardig STEM-onderwijs in Vlaanderen essentieel. Daarom streeft Voka ernaar om in het kader van het Excellentiefonds twintig scholen in heel Vlaanderen te ondersteunen met een compleet STEM-traject. Ons hoofddoel? Via samenwerking tussen scholen en bedrijven, het Vlaamse STEM-onderwijs naar nieuwe hoogten brengen.

Bouwen aan inclusieve werkvloeren, dat doe je samen met Voka Welt

In bijna elke onderneming vormen talentbehoud, het invullen van vacatures en het omgaan met ziekteverzuim voortdurende uitdagingen. Een inclusief en duurzaam HR-beleid is dus van essentieel belang, maar vergt tijd en toewijding. Daarom lanceert Voka het vernieuwde Welt-programma waarin wordt samengewerkt aan het vergroten van inclusiviteit binnen de onderneming. 

ACTIVITEITEN

inclusieve meeting

Webinar: Inclusieve communicatie

29 feb 2024

Meer info
Sociaaljuridische actualiteiten: vanaf maart 2024

Sociaaljuridische actualiteiten: vanaf maart 2024

11 Mrt 2024

Genk
Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.