Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Voka Open Bedrijvendag

Virtuele Voka Open Bedrijvendag 2020

4 oktober 2020

Meer info
Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 november 2020

Meer info
De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit De toekomst van mobiliteit

De toekomst van mobiliteit

Expert talk

Hoe krijgen we meer mensen en goederen op het spoor?

2021 moet het jaar van het spoor worden. Om de klimaatambities te realiseren en de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze regio te garanderen, moeten we meer mensen en goederen op de trein krijgen. Goedele Sannen, mobiliteitsexpert van Voka, en Geert Pauwels, CEO van spoorvrachtoperator Lineas, leggen uit hoe dat kan.

Bekijk video

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

Interview

Elke Bossaert

Elke Bossaert, Brussels Airport: “Nu werk maken van HST-verbinding op de luchthaven.”

Brussels Airport is sterk vragende partij om samen met de NMBS en de overheid een strategie uit te rollen voor een rechtstreeks internationale hogesnelheidstreinverbinding met de luchthaven van Zaventem. “Die verbinding staat in het federaal regeerakkoord, maar we moeten er nu ook echt werk van maken. Doen we dat niet, dan komt de concurrentiepositie van de tweede grootste economische poort van ons land in het gedrang”, zegt Elke Bossaert, accessibility manager bij Brussels Airport.

Spraakmaker

Axel Smits, PwC

Axel Smits, PwC: “Slimme mobiliteit is vrijheid”

COVID-19 heeft onze manier van denken over de toekomst van mobiliteit en werken voorgoed veranderd. Ook nadat we het virus klein hebben gekregen zal dat zo blijven. PwC speelt daar volop op in met het nieuwe state-of-the-art kantoorcomplex waar zij vanaf 2022 zullen intrekken. Door COVID-19 hebben ze hun bouwplannen aangepast en ook hun mobiliteitsfaciliteiten kritisch onder de loep genomen. “Het debat over mobiliteit gaat vandaag over veel meer dan files en verkeer”, zegt Axel Smits, CEO van PwC België. “Slimme mobiliteit is voor mij de vrijheid om jezelf te organiseren in een totaal flexibele organisatie.”

Business cases

SD Worx: Met het bootje naar het werk

Flexibiliteit, mobiliteit en hybride werken zitten ingebakken in het HR-beleid van HR-dienstenleverancier SD Worx. “Plaats- en tijdonafhankelijk werken behoort al jaren tot onze cultuur.

FAQ

Mobiliteitsbudget

Het mobiliteitsbudget in 14 vragen en antwoorden

Via het systeem van het mobiliteitsbudget kunnen werknemers die al voldoende lang beschikken over (of in aanmerking komen voor) een bedrijfswagen, die omzetten naar een mobiliteitsbudget. Binnen dit budget kiezen ze dan voor een combinatie van vervoermiddelen die hen het vlotst en op de meest milieuvriendelijke manier op het werk krijgt.

Ask now
/ poll

Ga jij na COVID-19 meer of minder gebruik maken van de trein?

Choices

Facts & figures

-37%
Treintickets kosten in België 37% minder dan het Europese gemiddelde
België
0,10

Standaardprijs in tweede klasse in euro/rkilometer, 2018

Activiteiten

Parkeermanagement voor bedrijven: hoe omgaan met parkeren?

Parkeermanagement voor bedrijven: hoe omgaan met parkeren?

22 juni 2021

Meer info
Debattenreeks ‘Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!’ – Sessie 2: Nieuwe kansen op meer duurzame mobiliteit in de Brusselse metropool

Debattenreeks ‘Brussel-Vlaanderen: Samen groeien!’ – Sessie 2: Hoe bouwen we aan de mobiliteit van de toekomst?

14 september 2021

Brussel
Meer info
IO

Transport: aansprakelijkheid en documenten

15 februari 2022

Hasselt
Meer info

Helaas missen we al 10 jaar een echt spoorbeleid door het uitblijven van nieuwe beheerscontracten.

Goedele Sannen  |  Senior Adviseur Logistiek & Mobiliteit
goedele.sannen@voka.be
+32 499 80 16 25
Goedele Sannen

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy