Skip to main content
  • Cyberbeveiliging is een absolute must!

Cyberbeveiliging is een absolute must!

 

Deloitte vlaio

Voka roept bedrijven op om in 2021 cybersecurity hoog op de prioriteitenlijst te plaatsen. Online aanvallen veroorzaken immers enorme schade en kosten veel geld. Minstens 40% van de Belgische kmo’s werd ooit al het slachtoffer van cybercriminaliteit, zo blijkt uit onderzoek.
 

Het is 5 na 12

De laatste decennia hebben digitale systemen en nieuwe technologieën een cruciale rol ingenomen in onze maatschappij en het bedrijfsleven. Tegelijkertijd heeft dit jammer genoeg ook nieuwe risico’s met zich meegebracht, waaronder cyberrisico’s.

Cybersecurity

Cybercriminaliteit is vandaag bijzonder vlot schaalbaar geworden. Criminelen kopen in één keer een paar duizend mailadressen op het darkweb en lanceren zo een massale aanval. 100.000 bedrijven viseren, is even gemakkelijk geworden als 100 bedrijven targeten. Dat zorgt er ook voor dat élk bedrijf een potentieel doelwit wordt van hackers en cybercriminelen.


Uit een recente studie van FOD Economie valt een forse toename van de computercriminaliteit vast te stellen in België. Net zoals voor online fraude was er tussen 2017 en 2018 een vrij sterke toename (17,6 %) in computercriminaliteit. De belangrijkste vorm daarvan was informaticafraude (79 %), gevolgd door hacking (14%), valsheid in informatica (5%) en sabotage (2 %). Bron: Barometer van de informatiemaatschappij – 2020, FOD Economie

Via een korte survey (5 min) polsen we graag naar jouw ervaringen rond cybersecurity. 
Dat geeft ons de mogelijkheid om te zien waar specifieke noden liggen en kunnen wij ondersteuning op maat aanbieden

Doe de survey

Doe het nodige! 

Voka wil bedrijven wijzen op de gevaren van cybercriminaliteit. Samen met Deloitte Private hebben we verschillende formats ontwikkeld voor zowel bedrijfsleiders, managers en IT-verantwoordelijken met als doel concrete tips en adviezen mee te geven om de cyberbeveiliging van de organisatie te versterken. Zo starten we in het voorjaar met een digilab cybersecurity voor IT-verantwoordelijken. 

digilab banner

 

Wil je praktisch aan de slag?

Schrijf je dan in voor het digi-lab cybersecurity voor IT-verantwoordelijken. Tijdens 3 interactieve sessies worden jou als manager processen en technieken aangereikt die je kan aanwenden om de cyberbeveiliging van je onderneming of organisatie te versterken. Dit is een meer technische opleiding waarbij enige voorkennis en ervaring is verreist. 

Vlaamse overheid ondersteunt KMO’s bij cybersecurity verbetertrajecten

Ben je van plan om met jouw bedrijf een stap vooruit te zetten inzake cyberveiligheid? Met het aanbod binnen de cybersecurity verbetertrajecten geeft de Vlaamse overheid steun voor het inkopen van extern advies en begeleiding die je nodig hebt om een succesvolle groei te maken in de cybersecurity maturiteit van jouw bedrijf. Je werkt hiervoor samen met één van de negen geselecteerde dienstverleners. Je mag rekenen op 45% steun op trajecten tussen de 25.000 en 50.000 euro.

Meer info via cybersecurity verbetertrajecten | Agentschap Innoveren en Ondernemen
 

Cybersecurity survey

Om ons digitaliseringsaanbod af te stemmen op de noden van bedrijven doen we een survey rond cybersecurity. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Doe de survey