Skip to main content
Map
  • Cyberbeveiliging is een absolute must!

Cyberbeveiliging is een absolute must!


Voka roept bedrijven op om cybersecurity hoog op de prioriteitenlijst te plaatsen. Online aanvallen veroorzaken immers enorme schade en kosten veel geld. Minstens 40% van de Belgische kmo’s werd ooit al het slachtoffer van cybercriminaliteit, zo blijkt uit onderzoek.
 

Het is 5 na 12

De laatste decennia hebben digitale systemen en nieuwe technologieën een cruciale rol ingenomen in onze maatschappij en het bedrijfsleven. Tegelijkertijd heeft dit jammer genoeg ook nieuwe risico’s met zich meegebracht, waaronder cyberrisico’s.

Cybercriminaliteit is vandaag bijzonder vlot schaalbaar geworden. 100.000 bedrijven viseren, is even gemakkelijk geworden als 100 bedrijven targeten. Dat zorgt er ook voor dat élk bedrijf een potentieel doelwit wordt van hackers en cybercriminelen.

Uit een recente studie van FOD Economie valt een forse toename van de computercriminaliteit vast te stellen in België. Net zoals voor online fraude was er tussen 2017 en 2018 een vrij sterke toename (17,6 %) in computercriminaliteit. De belangrijkste vorm daarvan was informaticafraude (79 %), gevolgd door hacking (14%), valsheid in informatica (5%) en sabotage (2 %). Bron: Barometer van de informatiemaatschappij – 2020, FOD Economie

Maak werk van de cyberveiligheid van jouw KMO

Maak werk van de cyberveiligheid van jouw KMO.

De Vlaamse overheid ondersteunt je hierbij. Via de cybersecurity verbetertrajecten kan je gebruik maken van financiële steun voor het inkopen van extern advies en begeleiding.

  • Versterking van jouw cybersecurity
  • Keuze uit acht geselecteerde dienstverleners
  • Keuze uit drie pakketten met een kostprijs tussen de 9.000 euro en 35.000 euro
  • 50% steun

Meer info via cybersecurity verbetertrajecten | Agentschap Innoveren en Ondernemen
 

digiscan