Skip to main content
  • Cyberbeveiliging is een absolute must!

Cyberbeveiliging is een absolute must!

Deloitte vlaio


Voka roept bedrijven op om cybersecurity hoog op de prioriteitenlijst te plaatsen. Online aanvallen veroorzaken immers enorme schade en kosten veel geld. Minstens 40% van de Belgische kmo’s werd ooit al het slachtoffer van cybercriminaliteit, zo blijkt uit onderzoek.
 

Het is 5 na 12

De laatste decennia hebben digitale systemen en nieuwe technologieën een cruciale rol ingenomen in onze maatschappij en het bedrijfsleven. Tegelijkertijd heeft dit jammer genoeg ook nieuwe risico’s met zich meegebracht, waaronder cyberrisico’s.

Cybercriminaliteit is vandaag bijzonder vlot schaalbaar geworden. 100.000 bedrijven viseren, is even gemakkelijk geworden als 100 bedrijven targeten. Dat zorgt er ook voor dat élk bedrijf een potentieel doelwit wordt van hackers en cybercriminelen.

Uit een recente studie van FOD Economie valt een forse toename van de computercriminaliteit vast te stellen in België. Net zoals voor online fraude was er tussen 2017 en 2018 een vrij sterke toename (17,6 %) in computercriminaliteit. De belangrijkste vorm daarvan was informaticafraude (79 %), gevolgd door hacking (14%), valsheid in informatica (5%) en sabotage (2 %). Bron: Barometer van de informatiemaatschappij – 2020, FOD Economie

Wil je praktisch aan de slag?

Voka organiseert i.s.m. Deloitte 2 hands-on trajecten om te werken aan de cybersecurity van jouw onderneming:

Digi-lab cybersecurity voor IT-verantwoordelijke

  • 3 interactieve online sessies
  • Identificeren van bedreigingen
  • Inzicht in mogelijke beschermingsmaatregelen

Digitale transformatie ‘Iedereen Digitaal

  • 6 sessies (incl. coaching)
  • Gericht op volledige digitale transformatie
  • Aandacht voor cybersecurity

Digitaal transformeren doe je samen

Banner iedereen digitaal

Digitale transformatie kan in kleine stappen gebeuren maar de ambitie moet duidelijk zijn - bij alle medewerkers. Het traject 'Iedereen Digitaal' is ontworpen voor medewerkers uit verschillende afdelingen en laat hen nadenken over een digitaal veilige transformatie, specifiek binnen hun domein (finance, sales, IT, HR,…).

Vind hier het traject in jouw regio

Vlaamse overheid ondersteunt KMO’s bij cybersecurity verbetertrajecten

Ben je van plan om met jouw bedrijf een stap vooruit te zetten inzake cyberveiligheid? Met het aanbod binnen de cybersecurity verbetertrajecten geeft de Vlaamse overheid steun voor het inkopen van extern advies en begeleiding die je nodig hebt om een succesvolle groei te maken in de cybersecurity maturiteit van jouw bedrijf. Je werkt hiervoor samen met één van de negen geselecteerde dienstverleners. Je mag rekenen op 45% steun op trajecten tussen de 15.000 en 50.000 euro.

Meer info via cybersecurity verbetertrajecten | Agentschap Innoveren en Ondernemen