Skip to main content

@level2work West-Vlaanderen

Het proeftuinproject @level2work biedt een oplossing voor de talrijke openstaande vacatures die ondernemers moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Dat terwijl heel wat competente werkzoekende hoogopgeleide allochtonen de weg naar die vacatures niet vinden.

Voor de derde editie van dit proeftuinproject @level2work is Voka op zoek naar geëngageerde mentoren die werkzoekende hoogopgeleide allochtonen ondersteunen tijdens hun zoektocht naar een passende job op de Belgische arbeidsmarkt.

Het project @level2work biedt een oplossing voor de talrijke openstaande vacatures die ondernemers moeilijk tot niet ingevuld krijgen. Dat terwijl heel wat competente werkzoekende hoogopgeleide allochtonen de weg naar die vacatures niet vinden.

Vaak kennen ze de Belgische arbeidsmarkt en haar impliciete en expliciete regels onvoldoende en hebben ze geen netwerk dat hen hierbij kan helpen. Dat gebrek aan kennis zorgt ervoor dat zij verkeerde verwachtingen hebben over werk en via verkeerde of onvoldoende kanalen naar werk zoeken.

Helaas resulteert dit in weinig of geen doorstroming tot geschikte vacatures volgens de verworven competenties. @level2work wil die kloof via een mentorschipprogramma verkleinen.

Wat zijn de resultaten van de eerste twee trajecten?

Tijdens de voorbije twee edities werden 32 duo's gevormd. Na 6 maanden begeleiding door hun mentor, kunnen reeds 14 hoogopgeleide allochtone werkzoekenden uitkijken naar een vaste tewerkstelling.

Wat omvat het mentorschap?

  • U volgt één inhoudelijke sessies (14/09 of 21/09) waarin u klaargestoomd wordt om de rol van mentor op te nemen. De sessie is een toegevoegde waarde voor uw functie als leidinggevende binnen uw onderneming.
  • U breidt uw expertise omtrent diversiteit op de werkvloer uit door middel van vier inhoudelijke sessies.
  • U bouwt mee aan de versterking van de competenties en het zelfvertrouwen van de mentee.
  • U ondersteunt de mentee gedurende zes contactmomenten op vlak van het opmaken van een cv, solliciteren, etc.
  • U introduceert de mentee op de arbeidsmarkt zodat hij zijn sollicitatieskills kan aanscherpen en concreet kan toepassen.

@level2work is een proeftuinproject van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen onder begeleiding van VDAB.   

Alle praktische informatie vindt u in deze folder.

Wilt u dit sociaal engagement aangaan of heeft u hierover vragen?
Voor meer informatie kunt Davy Maes contacteren op 056 24 16 50 of via davy.maes@voka.be.

Partners

Co-vibes    VDAB    Rise smart    Huis van het leren