Skip to main content
Voka Community -

Antwerp Entrepreneur Academy Mechelen-Kempen

Antwerp Entrepreneur Academy Mechelen-Kempen

De Antwerp Entrepreneur Academy, ook wel gekend als de Vliegende Startersbrigade, een initiatief van de Voka - Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland, wil laatstejaarsstudenten uit het middelbaar en studenten aan de hogeschool of universiteit informatie aanreiken over ondernemerschap en deze doelgroepen stimuleren om de stap te zetten naar het realiseren van een ondernemersdroom. Jongeren moeten meer ondersteuning krijgen, zodat ze met de nodige bagage de sprong naar het ondernemerschap kunnen wagen en daar wil de Antwerp Entrepreneur Academy graag bij helpen.

Informatie- en inspiratiesessies, pitchingsessies en een bootcamp

The Antwerp Entrepreneur Academy probeert jongeren te informeren en te enthousiasmeren door in de eerste plaats informatiesessies over ondernemerschap in te richten op middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Tijdens dergelijke infosessies worden jonge starters uitgenodigd om hun ervaringen te delen en tips en tricks mee te geven. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen hun expertise zodat studenten kennismaken met verschillende facetten van het ondernemerschap. 

Op universiteiten en hogescholen gaat het project zelf nog een stapje verder. Naast de informatie- en inspiratiesessies worden er ook pitchingsessies georganiseerd. Jongeren die tijdens de infosessies geïnspireerd raken of al een tijdje een concreet ondernemersidee koesteren, kunnen tijdens zo’n sessie hun idee aan een jury voorleggen. Is de jury overtuigd? Dan stroom je door naar het tweedaagse bootcamp waar jongeren gedurende twee dagen intensief worden bijgestaan door professionals om hun idee vorm te geven.

Gebeten om meer te weten?

Wil je vrijblijvend meer weten over het project? Koester je een ondernemersidee en weet je niet waar je moet starten? Contacteer vrijblijvend onze adviseurs of bezoek het Webplatform, met hierop alles over start-ups en hun ondernemersverhaal en het project de Antwerp Entrepreneur Academy.

Meer info via info.kvkmk@voka.be

 

Start-up Mechelen

 

 

Start-up Kempen

 

 

Met de steun van

Logo provincie Antwerpen