Skip to main content
Map
  • Het bedrijfsleven: geliefd doelwit voor cyberaanvallen

Het bedrijfsleven: geliefd doelwit voor cyberaanvallen

Fact: Het bedrijfsleven is een geliefd doelwit voor cyberaanvallen.

Vorig jaar steeg het aantal aanvallen met maar liefst 28%. Je bedrijf beschermen tegen aanvallen op je digitale infrastructuur wordt in 2023 belangrijker dan ooit.

  • Hoe herken je de eerste signalen van een gerichte aanval op je onderneming?
  • Hoe gaan de cybermisdadigers te werk?
  • Waar moet je als organisatie vooral voor beducht zijn?
  • En hoe kun je je beschermen?

Tijdens deze collectieve Plato-sessie leer je je verdedigen tegen online dreigingen. 

Schrijf je nu in

Programma

  • 18u30 Onthaal
  • 19u00 Welkom Voka Kvk Vlaams Brabant
  • 19u10 Keynote Eddy Willems
  • 20u10 Walking diner & netwerkmoment
  • 22u30 Einde

Keynote

Eddy Willems is je ervaren gids. Door zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven weet hij als geen ander waar de zwakke plekken zitten en kent hij de tips en tricks die je als bedrijf kunt toepassen om aanvallen te vermijden. Na de presentatie heb je de mogelijkheid om vragen te stellen over beveiliging en de gerelateerde problemen. Ook botnets en malware op mobiele toestellen en tablets komen aan bod.

Doelgroep

Deze sessie kadert in het Voka Plato-netwerk. Exclusief voor Platonisten van Voka - KvK Vlaams-Brabant.

Wie is Eddy Willems?

Eddie Willems

Eddy studeerde computerwetenschappen. Na zijn studies ging hij aan de slag als systeemanalist en programmeur in de bedrijfswereld. Als jonge programmeur kwam hij snel in aanraking met malware. “Op een dag startte ik mijn pc, maar er gebeurde helemaal niets. Er was alleen een scherm te zien waarop stond dat je geld moest storten op een bepaald rekeningnummer. Zonder het te beseffen had ik kennisgemaakt met de eerste ‘ransomware’, programma’s ontwikkeld om je pc te gijzelen en slechts na betaling weer vrij te laten. Gelukkig had ik het probleem in enkele minuten omzeild en konden we ongehinderd voortwerken.”

Nu is Eddy een goeroe inzake veiligheid op het internet en zetelt hij als directeur in diverse organisaties. Eddy is momenteel security evangelist bij het Duitse beveiligingsbedrijf G DATA CyberDefense. Zijn voornaamste taak is om de ‘blijde antimalware-boodschap’ te verspreiden bij het grote publiek. Eddy is een inspirerende spreker en geeft wereldwijd lezingen over cyberproblemen voor elk soort publiek, van kinderen tot experten.

Contactpersoon

Elisa Frias

Adviseur Plato - groei, opvolging & overname

Adres

Freja Home Styling
Staatsbaan 279
3460 Bekkevoort

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus