Skip to main content
  • Bombardier Brugge zoekt technisch talent voor grote bestelling van NMBS

Bombardier Brugge zoekt technisch talent voor grote bestelling van NMBS

BombardierAls Bombardier Brugge een bestelling binnenhaalt, is het telkens alle hens aan dek. De enorme producten worden immers door mensenhanden geassembleerd en afgewerkt. Momenteel staan een 50-tal vacatures open.

“Bombardier Brugge bestaat al meer dan 150 jaar”, vertelt Site General Manager Matthias Baekelandt. “We leveren treinen en trams, hoofdzakelijk voor de Belgische markt maar ook voor andere landen. Momenteel assembleren we bijvoorbeeld de restaurantwagen voor de Zwitserse spoorwegen en dit jaar schilderen we ook de rijtuigen voor onze zusterfabriek in Crespin, net over de Franse grens. We hebben als bedrijf de voorbije jaren een transformatie doorgemaakt. Vandaag maken we deel uit van de geïntegreerde Europese groep Bombardier Transportation, waarbij de taakverdelingen opnieuw zijn uitgezet. In Brugge focussen we voortaan op eindassemblage en testing. Voor de belangrijke bestelling van dubbeldekrijtuigen voor de NMBS zijn we op zoek naar mechanisch en elektrisch geschoold personeel en vooral testers. Dat mogen zeker bachelors zijn. Daarnaast zoeken we ook schilders met ervaring.”

“Onze producten zijn uniek en het openbaar vervoer is een sector die groeit en zal blijven groeien. Het maatschappelijk belang van mobiliteit neemt immers nog steeds toe. Wij helpen bijdragen aan het oplossen van fileproblemen en andere mobiliteitsknopen. Bovendien zie je de producten waar je hier aan meewerkt ook effectief in België rondrijden. Het zijn ook hoogtechnologische producten. Per lopende meter trein bijvoorbeeld, verwerken we maar liefst één kilometer bekabeling! Onze medewerkers hebben een uitdagende en heel gevarieerde job. Ze doen absoluut geen bandwerk. Nieuwe medewerkers worden begeleid door peters en we hechten enorm veel belang aan teamwerk. Ook het continu analyseren hoe we het assemblageproces verder kunnen optimaliseren, loopt als een rode draad door onze werking. Daarbij gebruiken we de inspraak van iedereen. Als iemand op de werkvloer initiatief neemt om te signaleren dat iets vlotter of beter kan, wordt onmiddellijk overlegd met de afdelingen kwaliteit, aankoop en werkvoorbereiding”, besluit Matthias Baekelandt.

Bombardier Brugge
Vaartdijkstraat 5 – 8200 Brugge
www.bombardier.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag