Skip to main content
  • Lasten en Kosten

Lasten en Kosten

Onze overheid staat voor grote budgettaire uitdagingen. Maar een eventuele toename van de globale lastendruk is niet aanvaardbaar, want onze lastendruk is vandaag nog altijd veel te hoog. ook fiscale administratieve lastenverlichtingen zijn broodnodig voor onze ondernemingen.

Enkele van onze topprioriteiten:

1. Gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting bedrijfsvoorheffing voor O&O-medewerkers

Het aanmoedigen van O&O-investeringen blijft één van de topprioriteit. O&O is immers een belangrijke aanjager van innovatie en structurele economische groei. Ook de transitie naar een duurzamere economie vereist nieuwe technologieën. Lees meer.

2. Toekomst stabiliteits-en groeipact (SGP)

De financiële en coronacrisis heeft ons geleerd dat een brede herziening van economische spelregels binnen de EMU nodig is. Lees meer.


Publicaties

Fiscaal Digitaal
Ondernemingen stutten de welvaartstaat
 
 
 
 
ontslagen in economische crisis Mechelen Kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka: 1 op 3 vreest te moeten snoeien in personeelsbestand

Eén op de drie bedrijven in de regio Mechelen-Kempen vreest dat ze het de komende zes maanden met minder personeel moeten doen. Dat blijkt uit een nieuwe enquête van Voka Mechelen-Kempen. "Bedrijven zitten al van voor de zomer in 'spaarmodus'. Om zowel de hoogste lonen in 50 jaar tijd, als de torenhoge energiefacturen te kunnen betalen. Maar in een aantal bedrijven dreigt die spaarkas onvoldoende te zijn", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen. 

Contactpersoon

Karl Collaerts

Senior Adviseur Fiscaliteit & Begroting