Skip to main content
  • miK – milieu infopunt voor kmo’s

miK – milieu infopunt voor kmo’s

MiK, het milieu-infopunt voor de KMO, is een samenwerking tussen de Provincie Vlaams-Brabant en Voka -Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Het ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen in hun zoektocht naar antwoorden op al hun milieuvragen.

Wat mag je verwachten van het miK?

Bij het miK kan je terecht voor eerstelijnsadvies omtrent klimaat, milieu en duurzaamheid. Dankzij ons netwerk kunnen we je in contact brengen met de juiste partners in geval van complexe(re) dossiers. We zijn ook een facilitator voor initiatieven met een een positieve klimaatimpact. Daarnaast informeren we je op regelmatige basis over duurzaam en ecologisch ondernemen aan de hand van vormingen, opleidingen en sensiblisatie-acties.

miK-Klimaatamabassadeur

MiK kiest elk jaar een Klimaatambassadeur, een Vlaams-Brabantse kmo die inspanningen levert richting klimaatneutraliteit. Door hem een jaar lang in de kijker te zetten, hopen we dat hij ook andere bedrijven inspireert om duurzame maatregelen te nemen. Want als je duurzaam investeert, profiteer je daar op termijn ook financieel van. En deze win-win willen we graag in de kijker zetten met de jaarlijkse prijs voor miK-Klimaatambassadeur. Voor meer informatie over de miK-Klimaatambassadeur kan je hier terecht. 

E-book "Maak van jouw bedrijf een klimaatbedrijf"

Voor bedrijven die concrete stappen richting klimaatneutraliteit willen zetten, ontwikkelde miK het draaiboek "Maak van jouw bedrijf een klimaatbedrijf". In deze inspiratiegids vindt u tips, concrete stappen en praktijkvoorbeelden van andere ondernemingen. Je kan het hier downloaden. 

Meer info?

Contact

Astrid De Man

Duurzaam Ondernemen

Full bio of Astrid De Man

ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad