Skip to main content

Brecht: vanaf 13 maart werken Schotensteenweg: omleiding via E19

Vanaf maandag 13 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de Schotensteenweg (N115) in Brecht tussen de Beukenlei/Handelslei (N117) en de Kapelstraat. Er komt een nieuw wegdek in asfalt en de kruispunten worden veiliger ingericht. De werken duren ongeveer 8 maanden. Het doorgaand verkeer wordt tijdens de werken omgeleid via de E19.

De heraanleg van de Schotensteenweg is een omvangrijk werk. Een nieuw wegdek zal de Schotensteenweg stiller en aangenamer maken voor alle omwonenden. Daarnaast worden de kruispunten van de zijstraten langs de Schotensteenweg veiliger heringericht.

Twee fasen

De werken gebeuren in twee fasen. Van 13 maart tot aan het bouwverlof in juli, wordt het stuk tussen de Kapelstraat en het kruispunt met de Andrélaan aangepakt. Daarna is het de beurt aan het stuk tussen de Andrélaan en het kruispunt met de N117. Deze tweede fase moet in augustus starten en duurt naar schatting twee en een halve maand.

Hinder en omleidingen

De grootste hinder situeert zich van begin maart tot begin april tijdens de opbraakwerken en tijdens de asfaltwerken in de loop van mei. Tijdens de werken blijven de kruispunten met de N117 en de Andrélaan open. Doorgaand verkeer volgt tijdens de werken een omleiding via de E19. Ook de bussen van De Lijn volgen de omleiding via de E19, maar om de hinder voor de busreiziger te beperken zal er tijdens de werken een pendelbus ingelegd worden.

 

Meer info vindt u hier.

Ondernemers uit de omgeving met vragen kunnen terecht bij de bereikbaarheidsadviseur van AWV bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477/477 476.