Skip to main content

Antwerpen: laatste deel werken Kattendijkdok-Oostkaai gestart

Op 6 maart is de laatste fase van de heraanleg van de Kattendijkdok-Oostkaai gestart. De werfzone start aan de kruising met de Madrasstraat loopt tot de Mexicobruggen. De werken die In opdracht van AG VESPA, is het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten van de stad Antwerpen, worden uitgevoerd, zullen vier maand duren.

De heraanleg wordt uitgevoerd in 2 fasen zodat er steeds doorgaand verkeer mogelijk blijft over een van de beide Mexicobruggen. De eerste fase start vanaf 6 maart en omvat de aanleg van nieuwe riolering en weg tot aan het westelijke brugdeel van de Mexicobruggen en zal ongeveer 2 maanden duren. Het verkeer op de Kattendijkdok-Oostkaai en Mexicostraat wordt lokaal afgeleid naar het oostelijke brugdeel. De Madrasstraat zal van 6 maart tot 14 maart ook afgesloten zijn voor nutswerken.

In mei 2017 zal de tweede fase van die werken worden uitgevoerd aan de oostzijde van de brug en zal alle verkeer afgeleid worden naar de westelijke brug. Die werken zullen eveneens 2 maanden duren, waarbij de Madrasstraat ter hoogte van het kruispunt met de Kattendijkdok-Oostkaai volledig onderbroken zal zijn.

Na de werken is de volledige heraanleg van de Kattendijkdok-Oostkaai afgerond.

Meer info vindt u hier.