Skip to main content

Antwerpen: 3 dagen grote hinder op E17 aan Kennedytunnel vanaf 10 maart

Tijdens het weekend van vrijdag 10 tot maandag 13 maart voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dringende asfalteringswerken uit op de E17 in Antwerpen ter hoogte van de Kennedytunnel in de richting van Gent. Tijdens de werken zullen er slechts 1 of 2 rijstroken beschikbaar zijn. Er wordt grote hinder verwacht.

Ter hoogte van de Kennedytunnel is het wegdek van de E17 richting Gent in slechte staat en aan vernieuwing toe. Daarom zal AWV de asfaltlaag van het wegdek vernieuwen tussen de knooppunten Antwerpen-Zuid en Antwerpen-West. De werken beginnen op vrijdag 10 maart om 21.00 uur en zullen ten laatste op maandag 13 maart om 05.00 uur afgerond zijn.

Verkeershinder en omleidingen

Om de hinder voor het verkeer te beperken worden de werken in een weekend uitgevoerd en wordt er continue doorgewerkt. Toch wordt iedereen aangeraden om de omgeving van de Kennedytunnel richting Gent te mijden. Overdag moet het verkeer er over 2 rijstroken, ’s avonds en ’s nachts wordt dat teruggebracht tot 1 rijstrook.

Op- en afritten dicht

Aan het knooppunt Antwerpen-Zuid is de oprit naar de Kennedytunnel richting Gent dicht voor verkeer komende van de Bolivartunnel, Jan De Vostunnel en de Kolonel Silvertopstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Singel (R10) en kan aan het complex Berchem (5) de Ring oprijden richting Gent. Op Linkeroever is de afrit naar de Blancefloerlaan afgesloten en is aan het knooppunt Antwerpen-West de aansluiting van de E34 naar de E17 richting Gent afgesloten. Het verkeer komende van de E34 wordt door de Kennedytunnel richting Nederland gestuurd, om vervolgens aan het complex van Borgerhout (3) te keren naar Gent.

Aparte omleiding ADR-transport

Transport van gevaarlijke goederen (ADR) verlaat de E34 in Melsele (afrit 9) en wordt dan via de secundaire wegen omgeleid naar het complex van Kruibeke (16) om daar de E17 te nemen richting Gent. 

 

Meer informatie vindt u hier.