Skip to main content
Map
 • Andere types beschermingsmaterialen

Andere types beschermingsmaterialen

 • 15/05/2020

Je bedrijf mag en kan weer aan de slag? Beschermingsmaterialen zijn een belangrijk onderdeel van je heropstartplan. Hier vind je alvast informatie over ander types beschermingsmaterialen.

 • Materialise is niet de traditionele provider van beschermingsmiddelen, maar kan door de eigen technologie en designervaring heel snel inspelen op klant specifieke vragen. Dat hebben ze tijdens deze crisis al meermaals gedaan. Het voordeel van 3D printing is dat ze zeer snel iets kunnen ontwikkelen en inspelen op een snelle (piek)vraag. Dat is zeer belangrijk vandaag, waar bepaalde materiaalstromen stilvallen of onzeker zijn. 
  Meer info: https://www.materialise.com/en/3d-printing-response-to-covid-19 
  Contact: Pieter Jan Corthouts - pieterjan.corthouts@materialise.be
 • IDEA Consult lanceerde begin april het matchmakingplatform om vraag en aanbod inzake 3D Printing te verbinden. Organisaties uit de gezondheidszorg of ondernemingen die problemen ervaren in hun supply chains omwille van de coronacrisis kunnen via dit platform connecteren met EU-wide 3D Printing productiecentra. Het is initieel opgestart in het kader van een EC-project om 3DP-demonstratiesites (250 centra hebben zich aangesloten) te connecteren, maar gezien de huidige coronacrisis in quasi heel Europa hebben ze een speciale Covid 19-pagina toegevoegd met 3D-productiecentra. Dit impliceert dat via het netwerk van meerdere centra grotere volumes (bv. componenten voor medische devices) kunnen geprint worden, of dat voor een zeer specifiek product het meest geschikte productiecentrum kan gevonden worden.
  Bezoek het platform 3dppan.eu en ontdek de verschillende productiecentra.
 • De start-up Safe and Clean ontwikkelde een desinfectieautomaat voor handen dat 10.000 ontsmettingsbeurten toelaat. Dit is dus zeer geschikt voor massa handen desinfectie.
  Meer info: www.safeandclean.be
  Contact: Eric Van Grimbergen - eric@safeandclean.be
 • P2 Solutions biedt zowel vinyl als nitril medische handschoenen (met CE-certificaat) in grotere volumes aan.
  Contact: Bjorn Van Keymeulen - bjorn.vankeymeulen@p2solutions.be
 • Visix heeft transparante scheidingswanden voor o.a. kantoor, balie, fabriek, winkelpunten,... ontwikkeld in functie van veiligheid en social distancing. #kooplokaal
  Meer info: www.visix.be
  Contact: Dimitri Landuyt - dimitri.landuyt@visix.be 
 • Is er een toename van ernstige vervuiling van het binnenklimaat door diverse polluenten, omdat we allen in ons kot zitten? Is er een duidelijk verband tussen luchtvervuiling en de overdracht van Covid-19? Bedking wil mee nadenken over deze problematiek en biedt ook oplossingen aan voor bedrijven, woonzorgcentra,... 
  Meer info: www.bedking.be
  Contact: Pascal Mannekens – pascal.mannekens@bedking.be
 • Savitas helpt bedrijven na de lockdown opnieuw veilig aan het werk met "sociale QR codes". Dit is een oplossing om verspreiding van het coronavirus op de werkvloer tegen te gaan met respect voor het welzijn en de privacy van de eigen medewerkers. 
  Meer info: 1-pager
  Contact: Alexander Carpentier - alexander.carpentier@esoptra.com
 • Stokerij Rubbens biedt desinfecterende handontsmetting aan. Deze handontsmetting is belangrijk om de handen te wassen/ontsmetten op de werkplaats waar het niet mogelijk is om de handen te ontsmetten met water en zeep. Handontsmetting kan worden gebruikt om de handen te reinigen na het aanraken van een voorwerp of een toestel dat mogelijk kan besmet zijn.
  Meer info: https://rubbens.be/ontsmettingsalcohol/
 • Aqua Claro draagt haar steentje bij in de strijd tegen het COVID-19 virus en commercialiseert de Sterizen® productenreeks, die bestaat uit desinfecterende sprays, desinfecteringskits en handwas units.
  Meer info: https://www.aquaclaro.be Contact: Martine Bellemans - info@aquaclaro.be
   
 • Naast productie en verdeling van katoenen mondmaskers werken wij exclusief samen met het Italiaanse cosmeticamerk Dr. Vranjes voor toelevering van alcohol handreiniger voor de Belgische markt. Deze handgel is beschikbaar in kleine flesjes en tubes, maar ook in grotere flessen en dispensers.
  Wij verdelen eveneens de producten van Togother: deuropeners, sleutelhangers, slimme afstandsarmbanden, medische scanners en handgeldispensers.
  Meer info: Handgel - Aanbod Togother 
  Contact: Anthony Hernaut - voka@creativesocialdistancing.com
 • Bewust dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn, heeft Ô My Care als missie praktische en innovatieve oplossingen te bieden die uw behoeften voor vandaag en morgen zullen ondersteunen op gebied van bescherming en welzijn. Ô My Care is een bedrijf gespecialiseerd in private label producten voor persoonlijke verzorging.
  Producten en diensten: mondmaskers, handreinigingsgels, handreinigingsdoekjes, handschoenen, vizieren, schoonmaakproducten, ontspanningsproducte, gezonde dranken, schoonheidsproducten  en coaching. 
  Meer info: www.omycare.com
 • Detour Experience is reeds meer dan 20 jaar een sterke partner voor de Sri Lankaanse bedrijfswereld die toelevering zoekt tot de Belgische markt. Onze service bestaat uit advies en support van bedrijven in beide markten, onderbouwd door kennis en een uniek netwerk. Wij vertegenwoordigen een erkende fabrikant en exporteur van N95 mondmaskers en chirurgische steriele schorten, gemaakt uit LDPE, speciaal ontworpen voor de medische sector. Elk productieproces en de producten zijn vervaardigd in lijn met internationale standaards en voorzien van de nodige kwaliteitslabels als bewijs, zoals Intercert, Bureau Veritas en CE-certificering door QSA International. Een sample schort kan gratis opgestuurd worden ter inspectie. Detour Experience PVT LTD is een Sri Lankaans bedrijf met Belgische roots.
  Meer info: https://detourexperience.com/projects/#support-projects
  Contact: Dominique Tanghe / +94773022942 / dominique@detourexperience.com

Contactpersoon

Ria Binst

Projectmanager Health Community

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
Proximus
Advertentie VanRoey- nov