Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Webinar: Inflatie en indexatie: concrete gevolgen voor uw bedrijf nu en in de toekomst

Webinar: Inflatie en indexatie: concrete gevolgen voor uw bedrijf nu en in de toekomst

  • Online

We nodigen u graag uit voor de eerste Voka-webinar van 2022, waarbij we een brandend actueel thema aansnijden: Inflatie en indexatie: concrete gevolgen voor uw bedrijf nu en in de toekomst.

De inflatie liep de voorbije maanden spectaculair op en de trend lijkt nog niet gestopt. Volgens de jongste ramingen van het Planbureau klimt die inflatie in februari naar maar liefst 6,8%, het hoogste niveau sinds 1984. Deze inflatieopstoot is vooral te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen en via de daaraan gekoppelde automatische loonindexering wordt het grootste deel van die factuur dan vervolgens bij de bedrijven gelegd. Geschatte kostprijs ondertussen? Minimaal 11 miljard euro…

In het verleden werd politiek vaak pas ingegrepen na de aankondiging van grote herstructureringen, met alle gevolgen van dien voor bedrijven én werknemers. Als we dit soort grote economische schade willen vermijden, zijn er vandaag ingrepen nodig. 

Tijdens deze webinar zal Bart Van Craeynest, Hoofdeconoom van Voka, bespreken wat de gevolgen – nu & in de toekomst  – zijn van de stijgende inflatie en bijhorende indexatie.
We gaan hierbij dieper in op concrete vragen zoals: “Blijft de inflatie in 2022 verder oplopen?”, “Hoeveel loonindexering kunnen we verwachten?”, “Wat betekent dit voor onze concurrentiepositie?” en bekijken welke mogelijke beleidsoplossingen er zijn. 
We voorzien ook de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Wil u deelnemen aan deze webinar? Schrijf dan nu in. 
 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - Altez
imu - vzw - Uzbrussel