Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Zetelen in een raad van advies of bestuur

Als extern adviseur in een raad van advies of bestuur maak je een groot verschil. Meer dan je misschien zou denken: want jouw advies helpt andere ondernemers om goede beslissingen te maken. Hoe neem je die rol het best op? Of hoe versterk je ze? Dat ontdek je in deze opleiding. 

Of je nu zelf al jaren ondernemer bent, of doorheen je carrière een sterke expertise hebt uitgebouwd in je vakdomein: jouw kennis is goud waard voor collega-ondernemers. Via een raad van advies of een raad van bestuur trekken bedrijven die nodige kennis graag binnen: het zijn organen waarop ze kunnen terugvallen voor een heldere blik op de zaak. Heb jij interesse om extern adviseur te worden? Of ben je het al, maar wil je je taak beter invullen? In dit opleidingstraject versterk je je rol als lid van een raad van advies of bestuur, en krijg je getuigenissen uit de eerste hand. 

Met Omar Mohout (Nova Reperta) als expert ter zake, is deze opleiding er eentje van formaat. Als docent ondernemerschap, tech-ondernemer en lid van meerdere raden heeft hij de juiste combinatie van kennis en ervaring in dit topic. Omar neemt je samen met andere gelijkgestemde ondernemers mee in het boeiende landschap van deze bestuursorganen. Wat komt aan bod?

 • Corporate governance: wat betekent dat voor je organisatie en wat met de verhoudingen tussen stakeholders?
 • Raad van advies vs. raad van bestuur: de verschillen, werking en meerwaarde en jouw rol daarin
 • Strategiebepaling en -wijziging: welke rol speelt een raad hierin?
 • Communicatie en organisatie: resultaten boeken dankzij een goede organisatie (vergadertechnieken, verbindend communiceren, besluitvorming, diversiteit en conflicthantering)
 • Praktijkgetuigenissen: ervaren leden van raden van advies of bestuur die hun kennis met je delen

Praktisch

 • Sessie 1 | 25 maart | 9.00 uur tot 16.00 uur
  Inhoudelijke opleiding door Omar Mohout
 • Sessie 2 | 29 april | 18.00 uur tot 20.00 uur
  Praktijkgetuigenissen van ondernemers uit raden van bestuur of advies

Voor wie? 

Ondernemers en experten die actief zijn (geweest) in het bedrijfsleven, en hun expertise willen inzetten in een raad van advies of bestuur. Ook wie al een zetel heeft en zijn rol graag wil versterken, is met deze opleiding aan het juiste adres. 

Het maximale aantal deelnemers voor deze opleiding is 15. Bij minder dan 8 inschrijvingen kan deze opleiding niet doorgaan.

Ter info: deze opleiding is geen matchmaking. Je legt interessante netwerkcontacten, maar komt niet rechtstreeks in contact met bedrijven op zoek naar leden voor hun raad van advies of bestuur. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €750 (excl. 21% btw)
Niet-leden: €1.200 (excl. 21% btw)
 

Voorwaarden

Kmo-portefeuille

Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: Zetelen in een raad van advies of bestuur
Datum inschrijving: 25 maart
Projectbedrag: €750 voor leden, €1.200 voor niet-leden
Thema: Bedrijfsstrategie
Aantal opleidingsuren: 10
 

Annuleren

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 11 maart. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels