Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Zet in op duurzaamheid met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

Bedrijven zijn de trekkers van een duurzame evolutie in een sterke economie. Maak jouw duurzame ambities concreet, giet ze in een actieplan en behaal het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

Hoe behaal je het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO)?

Het VCDO biedt een kader voor bedrijven om duurzame ambities te vertalen naar de praktijk, en wil bedrijven stimuleren om zichzelf uit te dagen verder te gaan in duurzaamheid.

Van het stapsgewijs reduceren van de carbon footprint, over circulaire pilootprojecten opzetten tot het uitbouwen van een inclusieve en sociale werkvloer: het zijn stuk voor stuk mooie voorbeelden van hoe de deelnemers forse inspanningen leveren voor het klimaat, welzijn en mensvriendelijk ondernemen.

Die inspanningen worden, na een positieve eindevaluatie door een onafhankelijke commissie, beloond met het duurzaamheidscertificaat.

De laureaten vormen een sterk netwerk van bedrijven die elkaar challengen en tips uitwisselen om de uitdagingen van morgen vast te pakken.

Internationale erkenning

 De duurzaamheidsacties zijn gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Door de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te verweven in het VCDO is de betekenis van deze erkenning nog toegenomen. Voka werkt hiertoe samen met CIFAL Flanders / UNITAR, een internationaal trainingscentrum dat bevoegd is om het internationaal erkend UNITAR-certificaat toe te kennen.

sdg

Traject

  

Verloop traject VCDO

 

Interesse om duurzaam ondernemen ook te verankeren in jouw onderneming?

Dat is een slimme zet, want ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen zijn weerbaarder, efficiënter en weten meer talent te behouden.

Neem een kijkje op de pagina van Voka Charter Duurzaam Ondernemen voor alle details van een deelname of neem contact op via dit formulier.

Partners

Partners VCDO

Contactpersonen

Noah Feron

adviseur duurzaam ondernemen

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Voorwaarden

Bedrijven die zich kandidaat stellen verklaren zich akkoord met de inhoud, de beleidsprincipes, de doelstellingen, de aanvraag- en evaluatieprocedure van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

AW_Welt_6stappenplan