Skip to main content

Werkgroep Preventie

Centraal op ons jaarlijks congres van Voka Health Community: een degelijk preventiebeleid verdient een expliciete plek in ons welzijn- en zorgsysteem. Het terugverdieneffect van goed onderbouwde preventieprogramma’s is herhaaldelijk aangetoond. Desondanks ontbreekt het aan een businessmodel: noch de patiënt noch de zorgvertrekker of zorginstelling kunnen wat verdienen aan een goede preventiepraktijk (integendeel!). Laat ons op korte termijn de regelgeving en financieel kader voorzien om systematisch gebruik te maken van preventie en stimulerende tools als populatiemanagement, preventiedossiers, gegevensdeling en big data, zorg op afstand, e-coaching en gebruikersportalen. Zo houdt preventie ons (financieel) gezond.
 

Na een eerste brainstormronde hebben we jullie input verwerkt, aangevuld met wetenschappelijk onderzoek; één op één gesprekken met leden en een ronde bij diverse stakeholders uit het werkveld. Het is dan ook nu het moment om het een en ander naar jullie terug te koppelen en te bepalen hoe we nu verder dienen te gaan.

Zin om samen met ons te werken aan deze nieuwe beleidsaanbevelingen rond preventie? Neem dan (opnieuw) deel aan onze werkgroep Preventie van Voka Health Community op woensdag 30 november om 14u bij Voka (Koningsstraat 154-158) te Brussel. 

Kan je zelf niet aansluiten? Dan mag steeds een collega jouw plaats innemen of bezorg ons via mail jouw aanvullingen of best practices rond preventie!
 

Contactpersoon

Ann D'hollander

Assistente Health Community

Adres

Voka
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op maandag 28 november 2022.

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

HC logo nieuw

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

imu - vzw - Recupel
IMU - vzw - Mediafin TTL