Skip to main content
Map

Werken (Elia) aan Scheldelaan

Overleg met ondernemers

Nutsbedrijf Elia gaat in het najaar starten met het aanleggen van een bijkomende hoogspanninsglijn onder de Scheldelaan. Er is een algemene nood aan grotere transportcapaciteit. Tevens wordt Project One van Ineos op het net aangesloten.

De werken met hinder voor het wegverkeer zullen vermoedelijk starten in september 2023 en kunnen tot een jaar duren. De Scheldelaan zal vanaf het complex van Lillo voor 3 km naar het noorden worden opgebroken. De rijweg aan de kant van de Schelde (richting Antwerpen) zal dan volledig buiten dienst zijn. Het verkeer wordt in beide rijrichtingen op de rijweg aan de kant van de bedrijven georganiseerd. Dit zal niet alleen een reductie aan capaciteit met zich meebrengen, maar ook de toegankelijkheid van de bedrijven wijzigen.

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft Elia nadrukkelijk gevraagd om de omleidingsplannen en weginrichting te bespreken met de ondernemingen in de omgeving van de werfzone zodat maximaal mogelijk rekening te houden met de noden en de dagelijkse realiteit. 

We nodigen je hierbij uit om aanwezig te zijn op dit overleg. Dit overleg gaat door op 24 mei om 10.00 uur bij Evonik (Tijsmanstunnel West). Aanmelden doe je via de knop rechts bovenaan en is om veiligheidsredenen noodzakelijk. We vragen om iemand af te vaardigen die concreet zicht heeft op de verkeersbewegingen van jouw onderneming (goederen, personeel, collectief bedrijfsvervoer).

Contactpersoon

Steven Roeland

Mobiliteitsmanager

Wanneer

Prijs

Gratis

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Mocht je na eerdere aanmelding toch niet kunnen deelnemen, gelieve ons hiervan ten laatste de dag voordien op de hoogte te brengen via emma.middernacht@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan