Skip to main content
Map

Welt-webinar: Taal op de werkvloer

  • Online

In 75% van de openstaande vacatures blijft Nederlands een expliciet gevraagde competentie. Daar staat tegenover dat 1 op de 4 werkzoekenden weinig kennis Nederlands heeft. Hoe los je dat spanningsveld op als werkgever?

De mismatch tussen vacatures en beschikbaar talent uit zich vooral in kennis van het Nederlands. Gelukkig zijn er heel wat ondersteuningsmaatregelen om het taalniveau van je collega's te versterken.

Van der Valk Hotel Beveren brengt in dit webinar een praktijkgetuigenis over hun taalbeleid. Al 12 jaar zetten ze met hulp van VDAB sterk in op taal. Met taalbuddy's en een slimme onthaalbrochure ondersteunen zij hun collega's optimaal. En het taalbeleid gaat breed: niet enkel de anderstalige collega, maar ook de werkvloer wordt gecoacht.

Wat mag je verwachten?

  • Toelichting taal op de werkvloer door taalcoach Christophe Delcourt (VDAB) met praktijktips
  • Best practice door hr-manager Maaike Vandecasteele (Van der Valk Hotel Beveren)

 

Praktisch

  • 5 december, 10.30 uur - 12.00 uur
  • Online, via Zoom
  • Gratis
Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

 

logo ESF

 

 

Dit webinar bieden we gratis aan in het kader van het Welt-traject. Dat focust zich op inclusieve werkvloeren en herneemt in 2024, in een nieuw jasje. In de tussentijd profiteer je alvast van deze inspirerende infosessie.

Contactpersoon

Frie Meneve

Welt-coördinator

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_ad whitevideo tech@venture
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende