Skip to main content
Map

Week Internationaal Ondernemen: Japan - 2023

  • Hybride

Ontdek tijdens deze infosessie alle nuttige informatie en handelsopportuniteiten in Japan, laat je inspireren door een Vlaamse ondernemer die actief is in verkoop naar Japan, en breid je netwerk uit met experts die je kunnen helpen bij de eerste stappen.

Met meer dan 125 miljoen inwoners en een landoppervlakte van bijna 12 keer de grootte van België, biedt Japan een uitermate interessant marktpotentieel aan voor Vlaamse ondernemingen. Mede door het Handelsakkoord dat afgesloten werd tussen de Europese Unie en Japan, waarbij invoerrechten op goederen gradueel naar 0% verlaagd zijn, en door de eliminatie van bepaalde niet-tarifaire belemmeringen. Er liggen dus tal van opportuniteiten in het verschiet voor onze West-Vlaamse ondernemingen. De bruisende en economisch sterk staande Japanse steden maken van het land de derde grootste economie ter wereld, kenmerkend voor zijn diversiteit aan industrieën. 

Ontdek tijdens deze infosessie alle nuttige informatie en handelsopportuniteiten in Japan en raak geïnspireerd door een bedrijfsgetuigenis van een Vlaamse ondernemer die actief is in verkoop naar Japan. Kom daarnaast ook je netwerk uitbreiden door kennis te maken met experts die je kunnen helpen bij de eerste stappen naar internationaal ondernemen in Japan.

Deze infosessie is deel van de 'Week Internationaal Ondernemen', die wordt georganiseerd door Voka Kamers van Koophandel in samenwerking met Flanders Investment & Trade in de week van 20 tot 24 november 2023. 

Programma

  • 10.00 uur: Introductie door Voka West-Vlaanderen
  • 10.05 uur: Toelichting marktinformatie en opportuniteiten in Japan door Flanders Investment & Trade
  • 10.45 uur: Bedrijfsgetuigenis door Vlaamse onderneming met activiteiten in Japan (TBC)
  • 11.45 uur: Q&A-sessie
  • 12.00 uur: Voorziene einde

In samenwerking met:

FIT

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

Voka | Brugge
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis.

De infosessie kan zowel fysiek (bij Voka | Brugge), alsook digitaal (via weConnect) gevolgd worden. Gelieve bij de inschrijving je keuze door te geven.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag