Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Infosessie

Webinar: de impact van stikstof op Vlaamse bedrijven

Milieu
  • Online

De stikstofuitstoot houdt de lage landen al enkele jaren in beslag, maar een definitieve oplossing is er nog steeds niet gevonden.

Herbekijk het webinar

DOWNLOAD DE SLIDES HIER

Sinds het stikstofarrest van februari 2021 overheerst onzekerheid, die niet werd weggenomen met de opeenvolgende tijdelijke politieke besluiten. Zoals deze zomer duidelijk werd, bevinden we ons in een totale impasse, met schadelijke gevolgen voor onze economie en het investeringsbeleid van ons land. Een snelle en wetenschappelijk onderbouwde beslissing rond stikstof is hoogstnoodzakelijk voor iedereen. 

In het Vlaams parlement werd een stikstofdecreet voorgesteld, dat voorligt ter advies bij de Raad van State. Dat advies zal belangrijk zijn voor de verdere beslissingen die rond stikstof genomen hebben. Tijdens dit webinar licht Robin Verbeke, adviseur omgeving & ruimtelijke ordening van Voka, toe wat de beleidsmatige consequenties zijn. Daarnaast illustreert Antea Group het wetenschappelijke kader, zodat je als bedrijf vooruit kan kijken naar de toekomst.

Programma

  • 10.00 uur: de stikstofproblematiek in beleidscontext door Robin Verbeke, Adviseur Omgeving & Ruimtelijke Ordening Voka vzw
  • 10.30 uur: de wetenschappelijke context van de stikstofproblematiek door Kristof Goemaere, Senior Advisor Antea Group
  • 10.50 uur: Q&A

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Dit webinar wordt gratis aangeboden.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreƫerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
imu - vzw - Altez