Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Webinar: de impact van stikstof op Vlaamse bedrijven

Milieu
  • Online

De stikstofuitstoot houdt de lage landen al enkele jaren in beslag, maar een definitieve oplossing is er nog steeds niet gevonden.

Sinds het stikstofarrest van februari 2021 overheerst onzekerheid, die niet werd weggenomen met de opeenvolgende tijdelijke politieke besluiten. Zoals deze zomer duidelijk werd, bevinden we ons in een totale impasse, met schadelijke gevolgen voor onze economie en het investeringsbeleid van ons land. Een snelle en wetenschappelijk onderbouwde beslissing rond stikstof is hoogstnoodzakelijk voor iedereen. 

In het Vlaams parlement werd een stikstofdecreet voorgesteld, dat voorligt ter advies bij de Raad van State. Dat advies zal belangrijk zijn voor de verdere beslissingen die rond stikstof genomen hebben. Tijdens dit webinar licht Robin Verbeke, adviseur omgeving & ruimtelijke ordening van Voka, toe wat de beleidsmatige consequenties zijn. Daarnaast illustreert M-TECH het wetenschappelijke kader, zodat je als bedrijf vooruit kan kijken naar de toekomst.

Programma

  • 10.00 uur: de stikstofproblematiek in beleidscontext door Robin Verbeke, Adviseur Omgeving & Ruimtelijke Ordening Voka vzw
  • 10.30 uur: de wetenschappelijke context van de stikstofproblematiek
  • 10.50 uur: Q&A

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Wanneer

Prijs

Dit webinar wordt gratis aangeboden.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

IMU - vzw - INNI
imu - vzw - bebat
imu - vzw - Baloise
imu - vzw - tijd