Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Webinar - Steunmaatregelen voor de ontwrichte zone Vlaams-Brabant

Webinar - Steunmaatregelen voor de ontwrichte zone Vlaams-Brabant

  • Online

Sinds augustus 2018 werden er in de regio Vlaams-Brabant 53 dossiers ingediend (waarvan er 52 werden goedgekeurd) en 436 arbeidsplaatsen gecreëerd die mede te danken zijn aan de steunmaatregelen voor kmo’s in ontwrichte zones. Tijdens het webinar leggen we graag nog eens uit wat deze financiële ondersteuning net inhoudt, wat de voorwaarden zijn en hoe een aanvraag ingediend kan worden. Bovendien is er ruimte voor interactie en vragen.

Een bedrijf dat een investering doet binnen een erkende ‘Ontwrichte zone’ – en hierdoor extra personeel kan aanwerven – moet twee jaar lang minder bedrijfsvoorheffing betalen. De aanvraag is vrij eenvoudig. Voka - KvK Vlaams-Brabant heeft hiertoe, in samenwerking met Vlaio, heel wat expertise opgebouwd en begeleidt de bedrijven graag met hun aanvraag. 

Op het bijgevoegde kaartje is het goed te zien: als een bedrijf binnen de steunzone valt, zij het in Halle, Londerzeel, Aarschot of Machelen, dan komt het in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Bedrijven moeten dan wel een zogenaamde on-balance investering doen: zowel materiële als immateriële vaste activa komen in aanmerking. De investering moet rechtstreeks leiden tot nieuwe arbeidsplaatsen. Als dat het geval is, kunnen ze een vrijstelling van 25 procent krijgen op de doorstorting van de bedrijfsvoorheffing en dat twee jaar lang.

Plan steunzones

Spreker

Luc Royackers – Bedrijfsadviseur financiering & steunmaatregelen, Vlaio
 

VLAIO

Contactpersoon

Eric De Pessemier

Adviseur Belangenbehartiging regio Groot-Leuven - C-Valley, Deskundige Ruimtelijke Ordening, Community Vastgoed

Wanneer

Prijs

Gratis (inschrijven verplicht)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus