Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka - Webinar - SOS Stikstof

  • Online

We nodigen u graag uit voor een nieuwe Voka actua webinar: “SOS Stikstof: analyse decreet en impact op vergunningen” op maandag 29 januari (12h – 13h).

Herbekijk het webinar

DOWNLOAD DE SLIDES HIER

De Vlaamse stikstofproblematiek heeft al tot heel wat vergunningsproblemen geleid. Sinds het initiële stikstofarrest van februari 2021 overheerst onzekerheid, ondanks de tijdelijke politieke besluiten die in tussentijd aangenomen werden. We zien nu reeds schadelijke gevolgen voor de economie & het investeringsbeleid van ons land. Het kader voor vergunningsaanvragers en vergunningverlenende overheden om de stikstofimpact te bepalen is momenteel niet voorhanden, met alle gevolgen van dien voor de landbouw, industrie, vastgoedsector en mobiliteit.

Op politiek vlak werd vlak voor de jaarwisseling opnieuw een advies gevraagd aan de Raad van State, dat rond 19 januari 2024 wordt verwacht. Vervolgens zou het Vlaams Parlement zo snel mogelijk stemmen over een Stikstofdecreet. Als het advies van de Raad van State tijdig wordt afgeleverd, verwachten we de stemming van het Stikstofdecreet op de plenaire zitting van het Vlaams Parlement op 24 januari 2024. Na het uiterst moeilijke Stikstofakkoord van november 2023, is het de bedoeling dat de Vlaamse meerderheidspartijen onmiddellijk tot een definitieve goedkeuring van het decreet komen.

We willen kort op de bal spelen en u zo snel mogelijk informeren eenmaal er een beslissing is. Tijdens deze webinar zullen Robin Verbeke, Adviseur Omgeving & Ruimtelijke Ordening & Frank Beckx, Directeur Kennis- en Lobbycentrum van Voka vzw, een update geven over de inhoud van het Stikstofdecreet en wat dit concreet betekent voor het vergunningenkader voor ondernemingen, nu en op langere termijn. Er zal ook ruimte zijn voor vragen. 

Wil u graag deelnemen aan deze sessie? Schrijf dan nu in.
 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - Uzbrussel
imu - vzw - Altez