Skip to main content
Map

Webinar: Kinderopvang in je onderneming

  • Online

Organiseert jouw bedrijf al zelf kinderopvang? Het tekort aan officiële plaatsen breekt ook jouw onderneming zuur op, want medewerkers met jonge kinderen zien zich genoodzaakt om thuis te blijven. Wat kan je doen?

Voor 100 Antwerpse baby’s zijn er 41,3 opvangplaatsen. Voor baby’s rond Sint-Niklaas zijn het er 40,6. Meer dan de helft van de 0- tot 3-jarigen in onze regio heeft dus geen plaatsje in de kinderopvang. En dat heeft rechtstreekse gevolgen voor jouw onderneming. De crisis in de kinderopvang leidt tot een crisis op de werkvloer: steeds meer jonge ouders blijven thuis. Op de al krappe arbeidsmarkt is dat desastreus nieuws. 

Meer en meer bedrijven organiseren zelf kinderopvang op hun sites en in hun kantoren, maar de investering is aanzienlijk. Voka pleit daarom voor de mogelijkheid om als bedrijf kinderopvangplaatsen te financieren. Zo creëren ze meer plaatsen in het erkende aanbod. Benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Dat ontdek je in dit gratis webinar. 
 

Laat je inspireren door:
•    Daan Aeyels, senior adviseur Welzijns- en Gezondheidsbeleid bij Voka VZW
•    Filip Standaert, Directeur Kinderopvang, Vakantiekampen en Vakantieverblijven bij Helan Kinderopvang
•    Ann Rombaut, oprichtster P.U.K. en experte in (bedrijfs)kinderopvang

Voor wie?

Zaakvoerders en hr-verantwoordelijken. Bedrijven en kinderdagverblijven

Praktisch

Donderdag 7 december, 12.00 uur
Online, via Zoom
Gratis

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan