Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Webinar: Investeren in energiebesparing wordt nog interessanter dankzij premie na audit

Webinar: Investeren in energiebesparing wordt nog interessanter dankzij premie na audit

  • Online

De energiecrisis die wij hebben doorgemaakt, heeft nog eens zeer duidelijk aangetoond dat het enorm belangrijk is om als onderneming bedachtzaam om te gaan met energie. De Vlaamse overheid stimuleert de Vlaamse ondernemingen om de energie-efficiëntie binnen hun bedrijf op te krikken, o.a. via de hernieuwde 'premie na audit'.

Wat mag je verwachten van deze infosessie

  • Toelichting bij de versterkte wetgeving voor niet energie-intensieve ondernemingen: wijzigingen aan het Energiebesluit sinds 2023 en nieuwe verplichtingen voor niet energie-intensieve ondernemingen.
    • Toelichting bij het energieplan, de energieaudit, de energiebalans, vrijwillige energiebeleidsovereenkomsten, vrijwillige sectorfederatieovereenkomsten.
  • Toelichting vernieuwde en verhoogde premie na audit: Wanneer een uitgevoerde energiestudie, energieplan of energieaudit aantoont dat een bepaalde investering een belangrijke energiebesparing oplevert in vergelijking met de bestaande situatie, kan de investerende onderneming hiervoor de ‘premie na audit’ ontvangen.
    • Het premiebedrag werd opgetrokken van 25.000 euro per project per jaar naar 100.000 euro per investering. Het steunbedrag wordt berekend op basis van de rendabiliteit van de investering. Minder rendabele maatregelen komen in aanmerking voor de vernieuwde en verhoogde premie na audit. Hierdoor worden bepaalde investeringen veel interessanter om uit te voeren.

Waarom deze infosessie volgen?
Het wordt voor jou als ondernemer duidelijk welke wijzigingen er zijn gebeurd aan de wetgeving vanaf 2023. Zo kom je bijvoorbeeld te weten welke categorieën van ondernemingen werden gecreëerd en welke verplichtingen hieraan verbonden zijn. Je weet hoe je moet nagaan tot welke categorie je behoort. Bovendien werd de premie na audit ook hervormd. In deze opleiding kom je te weten of je recht hebt op deze premie en tot welk bedrag. 

Doelgroep
Milieu-/omgevings-/energieprofiel van net niet energie-intensieve onderneming.

Spreker
Joris Recko – adviseur-ingenieur bij VEKA – teamcoördinator van het team beleid van de cluster energie-efficiëntie – energie-efficiëntiebeleid voor ondernemingen

Zin in meer? Schrijf je dan in voor een volgend energiewebinar rond 'Slim energie aankopen'.

Meer informatie en inschrijven

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Wanneer

Prijs

Gratis maar inschrijven wel verplicht zodat je tijdig de Teamslink ontvangt.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende