Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Webinar: Energiedelen bij bedrijven

Energie
 • Online

In een slim en flexibel energiesysteem is energiedelen een cruciaal onderdeel. Niet langer is er enkel sprake van ‘producenten’ en ‘afnemers’, maar wel van ‘deelnemers’ die energie naar anderen kunnen sturen en/of zelf energie kunnen afnemen. Met de grootschalige uitrol van hernieuwbare energie, is het belangrijk om optimaal om te gaan met energiestromen om de druk op de factuur én het netwerk beheersbaar te houden.

Herbekijk het webinar

DOWNLOAD DE SLIDES HIER

Ook bedrijven kunnen onderdeel zijn van dergelijke energiedeelgroepen. Overschotten van het ene bedrijf kunnen een afnamevraag dekken van een andere site. De wetgeving maakt de laatste jaren al heel wat mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van de ‘hernieuwbare energiegemeenschap’ waar actieve afnemers, lokale overheden en kleine en middelgrote ondernemingen zich kunnen zich verenigen om collectief energie uit te wisselen.

Maar er zijn nog beperkingen en praktische uitdagingen. Hoe je als bedrijf vandaag aan de slag kan gaan met energiedelen en wat morgen mogelijk wordt, kom je te weten tijdens ons webinar over energiedelen.

  Programma

  • 10.00 uur: Intro door Yannick Van den Broeck, adviseur Energie en Klimaat, Voka
  • 10.10 uur: Energiedelen tussen bedrijven: wat zijn de mogelijkheden? door Gert Mergan, Projectleider databeheer, Fluvius
  • 10.40 uur: Q&A

  VLAIO Fluvius

  Contactpersoon

  Yannick Van den Broeck

  Adviseur Energie en Klimaat

  Wanneer

  Prijs

  Dit webinar wordt gratis aangeboden.

  Extra info

  Deze activiteit is volzet.

  Voorwaarden

  Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

  MK - ACS - oktober
  imu - vzw - bebat
  IMU - vzw - VDAB
  AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
  IMU - vzw - INNI
  AW_ad whitevideo tech@venture
  imu - vzw - tijd
  Film Fest Gent 2023
  AW_Welt_6stappenplan
  AW_Digitalisering
  Proximus