Skip to main content

Webinar - de verkeerslichtcoalitie in Duitsland

  • Online

We nodigen u graag uit voor de laatste Voka-webinar van het jaar, waarbij we Carsten Brzeski, Chief Economist Eurozone en Global Head Macro Research van ING verwelkomen voor een analyse van het regeerakkoord afgesloten door de verkeerslichtcoalitie in Duitsland. 

Olaf Scholz, boegbeeld van de sociaaldemocraten, stelde eind november het coalitieakkoord voor dat zijn partij SPD, de liberale FDP en de Grünen overeengekomen waren, twee maanden na de verkiezingen. Na 16 jaar belandt de CDU-CSU van Angela Merkel in de oppositie, Scholz zal haar opvolgen als bondskanselier. De ‘verkeerslichtcoalitie’ komt naar voor met een ambitieus plan voor vooruitgang, waarbij modernisering, digitalisering én vergroening centraal staan. De vraag is natuurlijk hoe dit alles gefinancierd moet worden. Kan Duitsland werkelijk het ‘groene gidsland’ worden, of blijven de plannen dode letter door gebrek aan financiële middelen? En welke gevolgen heeft dit voor de Vlaamse economie, die sterk samenhangt met wat er in Duitsland gebeurt? 

We nodigen u graag uit voor een exclusieve webinar om dit thema verder te ontleden, met Carsten Brzeski, Chief Economist Eurozone van ING als centrale gast. Hij zal verder bouwen op zijn analyse in De Tijd en analyseren wat deze coalitie kan betekenen voor het bedrijfsleven.  

 

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

IMU Multiburo
Imu Salesforce
ING
SD  Worx