Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Webinar: "2023: hoop of wanhoop? Welke richting kiest onze economie"

Webinar: "2023: hoop of wanhoop? Welke richting kiest onze economie"

  • Online

We nodigen u graag uit voor een nieuwe Voka actua webinar: “2023: hoop of wanhoop? Welke richting kiest onze economie?” op dinsdag 8 november (12h-13h).

De inflatie blijft hoog, de loonkosten nemen snel toe en grote delen van de wereld- en zeker de Europese economie glijden af naar recessie. En zoals het IMF ook al aangaf: het ergste moet nog komen. De maatregelen die de federale regering op 11 oktober aankondigde, zullen daar niets aan veranderen. 

Wat kunnen onze bedrijven de komende maanden en in 2023 verwachten: hoe hard komt de recessie – die ondertussen onvermijdbaar is – aan? Hoe gaan bedrijven om met de dubbele aanslag op hun concurrentiepositie, met hoge energieprijzen en sterke loonstijgingen? Hoe groot wordt de structurele schade voor ons economisch weefsel, en wat kunnen we doen om die schade te beperken? En dat alles in context van sociale onrust waarvan de aftrap gegeven wordt op 9 november met een nationale stakingsdag.
 
Brengt 2023 hoop, of net wanhoop? In deze webinar zal Bart Van Craeynest, Hoofdeconoom van Voka, de economische vooruitzichten voor het komende jaar uiteenzetten. Frank Beckx, Directeur Kennis- en Lobbycentrum Voka zal vervolgens ingaan op de politieke implicaties en het verloop van het sociaal overleg.

Wil u deelnemen aan deze webinar? Schrijf dan nu in.
We bezorgen u de Teams-link na inschrijving. 
 
Stuur deze uitnodiging gerust intern door.  

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

imu - vzw - Altez