Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Voorzittersopleiding in functie van raden van bestuur

Deze opleiding is een exclusief programma ontworpen voor ambitieuze individuen die de rol van voorzitter binnen een raad van bestuur willen vervullen of hun vaardigheden op dit gebied willen aanscherpen. Tijdens deze intensieve dag zullen deelnemers worden ondergedompeld in waardevolle inzichten en praktische kennis, gegeven door experts en ondersteund door getuigenissen uit de praktijk.

Hoe zit de dag in elkaar?

9.00 - 11.30 u. Juridisch luik

Director Liesbeth De Bruyne en legal manager Thomas Verhanneman (Deloitte) - beiden jurist en gespecialiseerd in vennootschapsrecht en legal m&a.

Om als lid van een raad van bestuur de essentiële kneepjes van het vak te kennen, is een grondige kennis van het juridisch onontbeerlijk. Het is daarom van cruciaal belang dat u als bestuurder de juridische principes van een raad van bestuur kent, begrijpt en beheerst. Ook de wetgever zat de laatste jaren niet stil met zijn wetgevende initiatieven, met onder meer de invoering van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. 

In de nieuwe wetgeving werden ook meer uitgebreide en nieuwe grondslagen voor bestuurdersaansprakelijkheid vastgelegd.

Volgende topics komen aanbod:

  • wie kan bestuurder worden? Bindende voordrachtrechten,
  • de samenstelling en werking raad van bestuur,
  • rolverdeling tussen raad van bestuur, aandeelhouders en overige stakeholders,
  • verschillende bronnen van rechten en verplichtingen voor bestuurders,
  • wat te doen bij een patstelling binnen raad van bestuur?
  • rol en verantwoordelijkheden van een voorzitter
  • boardagenda - voorbereiding als voorzitter,
  • ...

11.30 - 12.15 u. Getuigenis

Een ondernemer met ervaring als voorzitter zal zijn/haar ervaringen delen en praktische inzichten verschaffen over de uitdagingen en successen als voorzitter van een raad van bestuur.

12.15 - 13.00 u. Pauze met netwerking

Naast een lunch, krijgen de deelnemers de gelegenheid om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen.

15.15 - 15.30 u. Vragenronde

Afsluiten doen we met een vragenronde. Deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan experts en getuigen.

13.00 - 14.30 u. Getuigenis

Omar Mohout, Partner en Head of Digital bij Nova Reperta is een voormalige technologieondernemer, een veel gepubliceerd technologieauteur, C-niveau adviseur van groeibedrijven en professor Ondernemerschap bij Antwerp Management School en Solvay Business School. 

Hij is een professional op het vlak van raden van advies en bestuur. Hij zal een praktisch gedeelte presenteren. Dit omvat  hands-on advies, strategieën en tools die direct kunnen worden toegepast in de rol van voorzitter.

Omar Mohout

14.30 - 15.15 u. Getuigenis

Marc Decorte is de voormalig Voorzitter Afgevaardigd Bestuurder voor Shell in Belux en Vice-President Digital voor Shell wereldwijd. Hij is ere-voorzitter en bestuurder van Beci, de Brusselse Kamer van Koophandel en Nijverheid. 

Marc is nu actief, d.m.v. zijn bedrijf Innowings, in niet-uitvoerende functies als C-level adviseur, raad van bestuur of advies, vertrouwde sparringpartner van de eigenaar(s) van familiebedrijven of business mentor bij oprichters van van scale-ups.

Tijdens deze sessie komt Marc Decorte zijn inzichten delen en werpt hij een licht op de uitdagingen en successen die hij heeft ervaren als voorzitter van een raad van bestuur. 

Marc Decorte

Wie kan deelnemen?

Heb je reeds ervaring  in een adviesraad of een raad van bestuur en wil je eerst jouw kennis uitbreiden om de functie als voorzitter op te nemen? Of heb je ervaring als voorzitter van een raad van bestuur en wil je je kennis nog wat bijschaven? Dan is deze opleiding ideaal voor jou. 

Heb je nog vragen? Laat je gegevens na en we contacteren je zo snel mogelijk!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Dieter Jacobs

Jong Ondernemen - Opleidingen - Bedrijfstoekomst & Bestuur

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

900 euro (excl. btw)

Voor deze activiteit kan je kmo-portefeuille aanvragen, indien je vennootschap hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Kies als thema ''Bedrijfsstrategie", 6,5 opleidingsuren. 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.