Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka|VeGHO Portlunch met Prof. Dr. Theo Notteboom

Op vrijdag 24 mei organiseert Voka|VeGHO een portlunch met als centrale gast Prof. Dr. Theo Notteboom. Tijdens een boeiende keynote loodst hij ons doorheen de belangrijkste uitdagingen waar onze havens voor staan. 

Prof. Dr. Theo Notteboom

Prof. dr. Theo Notteboom is houder van de leerstoel "North Sea Port" die werd opgericht in 2016. Hij doceert de vakken 'Maritime and Port Economics' en 'Port Planning' in de MSc Maritieme Wetenschappen aan de Universiteit Gent en stimuleert onderzoek naar haven- en scheepvaarteconomie aan het Maritiem Instituut.

Naast zijn actieve betrokkenheid bij het Maritiem Instituut is hij professor aan de Faculteit Bedrijfseconomie van de Universiteit Antwerpen en de Faculteit Wetenschappen van de Antwerpse Maritieme Academie, België. Eerder werkte hij als professor en buitenlands expert aan de Dalian Maritime University en de Shanghai Maritime University in China en als MPA Visiting Professor aan de Nanyang Technological University in Singapore. Hij is vicevoorzitter (2022-heden) en voormalig voorzitter (2010-2014) van de International Association of Maritime Economists (IAME). Hij is medeoprichter en -directeur van Porteconomics.eu, een kennisverspreidingsplatform over havenstudies. Hij is lid van het Risk and Resilience Committee van de International Association of Ports and Harbors (IAPH) en co-auteur van de IAPH World Ports Tracker (WPT) rapporten. Hij is Associate Editor van Maritime Economics & Logistics en lid van de redacties van acht andere toonaangevende academische tijdschriften op dit gebied.

Prof. dr. Notteboom publiceerde veel over haven- en maritieme economie en management. Hij is redacteur/auteur van een twaalftal academische boeken, waaronder het handboek 'Port Economics, Management and Policy' (Notteboom, Pallis & Rodrigue, 2022; Routledge) en het edited volume 'Port systems in global competition' (Ducruet & Notteboom, 2023; Routledge). Hij is een van de meest geciteerde maritieme economen ter wereld. Theo Notteboom is als promotor of co-promotor betrokken geweest bij meer dan 100 academische onderzoeksprogramma's over de haven- en maritieme industrie en logistieke onderwerpen.

Contactpersoon

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

Adres

Vincent.Kitchen
Walgracht 1
9940 Evergem

Wanneer

Prijs

Leden: €75.00
Niet-leden: €90.00

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.