Skip to main content
Map
Voka Netwerking

Voka Visit bij Volvo Trucks Gent

Op 7 december brengen we een bezoek aan Volvo Trucks Gent, de enige vrachtwagenfabriek in België en de grootste van de Zweedse Volvo Group. Riemen vast voor een indrukwekkend bedrijfsbezoek in de truckerswereld.

De Zweedse Volvo Group is één van de toonaangevende producenten van trucks, bussen, grondverzetmachines, motoren en aandrijvingen voor plezier- en bedrijfsvaartuigen evenals industriële toepassingen. De Gentse faciliteit is de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group ter wereld. Volvo‘s volledige Europese gamma van zware vrachtwagens wordt er geproduceerd en geëxporteerd over de hele wereld. Bovendien is de Volvo Trucks-fabriek in Gent de eerste autofabriek ter wereld die volledig CO2-neutraal is en daardoor meer dan 700.000 ton CO2-uitstoot heeft voorkomen.

Volvo Group is echter meer dan enkel trucks en ook in Gent is dat niet anders. De Gentse site is ook de thuisbasis van meerdere logistieke activiteiten, o.a. van het grootste distributiecentrum van de groep, Service Market Logistics. Daarnaast vind je er ook enkele Europese services van de groep terug zoals bijstand en pechverhelping voor chauffeurs (Volvo Action Service) en technische ondersteuning voor dealers (Technical Dealer Support).

Daarnaast stelt de Volvo groep in België meer dan 4.000 personen te werk, in een groot aantal verschillende afdelingen.

Programma

18.00 - 18.15u. Onthaal
18.15 - 18.20u. Verwelkoming door Hilde Schuddinck, regiodirecteur Gent bij Voka Oost-Vlaanderen
18.20 - 19.50u. Bedrijfsvoorstelling & rondleiding Volvo Trucks Gent
19.50 - 21.00u. Netwerken met een hapje en een drankje

Meer over gastbedrijf Volvo Trucks Gent

Onder het motto "Shaping the world we want to live in" wil Volvo Group een wereld creëren waarin het voor ons en voor toekomstige generaties aangenaam leven is. Alle genomen acties zijn erop gericht de impact op het klimaat te verminderen door o.a. efficiënter om te gaan met de grondstoffen van onze planeet en door meer verantwoord te ondernemen.

Ook de vestiging in Gent is grote stappen aan het nemen in de verdere ontwikkeling van duurzame transportoplossingen. In 2022 opende de batterijfabriek, waar de batterijpacks voor elektrische trucks worden gebouwd, en in juni 2023 werd de eerste in België gemaakte elektrische truck gebouwd in Gent. Ook zal er in de nabije toekomst een modulefabriek opgestart worden waar de modules voor de batterijpacks zullen worden geproduceerd.

De vestiging in Gent werd trouwens in 2007 de eerste CO2-neutrale site van de Volvo Group, als eerste in de automotive industrie wereldwijd en als eerste in de Belgische industrie. Dit alles dankzij een mix van duurzame energievoorzieningen: windturbines, zonnepanelen en verwarmingsinstallaties op biopropaan.
Afval wordt geminimaliseerd, hergebruikt of gerecycleerd en niet gestort. Er werd recent ook overgeschakeld op elektrische alternatieven voor het intern transport.

De vergroening van het personeelswagenpark is ingezet en in 2022 werden er 140 oplaadpunten voor elektrische auto's geïnstalleerd op de personeelsparking. Ook niet Volvo-werknemers kunnen hier na de werkuren gebruik van maken.

Duurzaamheid wordt continu onder de aandacht gebracht bij de werknemers, o.a. door de vergroening van de parkings, de aanleg van een bos naast de site en in de Gentbrugse Meersen, en het promoten van het fietsleaseplan.

Info & Inschrijven

Inschrijven kan tot vrijdag 1 december 2023 of tot wanneer het maximaal aantal inschrijvingen bereikt is. Het aantal inschrijvingen is beperkt tot één deelnemer per onderneming. 

Verdere vragen of volzet? Neem contact op met Stephanie Baekelant.

Contactpersoon

Stephanie Baekelant

Events & Netwerking - HR

Adres

Smalleheerweg 31
9041 Oostakker

Wanneer

Prijs

Gratis voor leden mits inschrijving.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Film Fest Gent 2023