Skip to main content
Map

Ontbijtsessie droogte

De zomer van 2022 was de vijfde droge zomer op zes jaar tijd. Van half juli tot eind september heerste er in Vlaanderen code oranje, de op één na ernstigste code. Heel wat waterbesparende maatregelen werden uitgevaardigd om de schade door droogte te beperken.

Op het kanaal Gent-Terneuzen zijn over een tijdspanne van deze periode verschillende maatregelen moeten uitgevoerd worden zoals diepgangbeperkingen en schutbeperkingen.

Vanuit Voka riepen we ondernemingen dan ook op spaarzaam om te gaan met water om verdere vergaande waterbesparende maatregelen te voorkomen. Deze oproep was nodig, want het heeft niet veel gescheeld of maatregelen zoals diepgangbeperkingen voor scheepvaart, scheepvaart- en captatieverbod moesten genomen worden. Door de klimaatverandering zullen we ook  in de toekomst nog te maken krijgen met ernstige droogte

Voka vzw, de Voka Kamer van Oost-Vlaanderen en De Vlaamse Waterweg  nv nodigen jullie dan ook graag uit om dieper in te gaan op de lokale droogteproblematiek. Hoe worden waterbesparende maatregelen bepaald? Wat is de rol van de Vlaamse Waterweg? Wat houdt een captatieverbod in? Wat is de visie van NorthSeaPort hieromtrent? … Deze vragen worden uitgebreid beantwoord tijdens een ontbijtsessie op 4 mei. We nemen tijdens de sessie ook uitgebreid de tijd om op jullie vragen in te gaan.

 

Programma

7u45-8u: onthaal
8u-8u10: Welkomstwoord - Voka
8u10-8u50: Lokale droogteproblematiek op en rond het kanaal Gent-Terneuzen - De Vlaamse Waterweg nv
8u50-9u10: Visie van de Gentse Haven over duurzaam watergebruik? – NorthSeaPort
9u10-9u30: Q&A
9u30-10u: Netwerk met koffie 

Adres

Voka Box
Lammerstraat 18
9000 Gent

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.