Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka In House: Van teamlid naar teamleider

Iedereen is het erover eens, de stap zetten van teamlid naar teamleider is geen evidentie. Via dit Lab wordt u op een praktische en professionele manier klaargestoomd voor uw nieuwe rol als leidinggevende. 

De kunst van leidinggeven is mensen ertoe brengen om zich te engageren tot het leveren van de gewenste output en dit door middel van duidelijke afspraken rond wat, tegen wanneer en hoe. Daarnaast zal een leidinggevende het verschil maken in stijl van aanpak, communicatie en betrokkenheid vanuit de juiste houding. 

We leren u tijdens dit Lab de cruciale vaardigheden aan die nodig zijn om uw nieuwe rol ten volle te vervullen. De verwachtingen zijn immers dat u succesvolle resultaten boekt met uw team, helder communiceert, overleg pleegt, mensen begeleidt en opvolgt en een aangename werksfeer initieert met gemotiveerde en oplossingsgerichte teamleden aan boord.  

Nu ook in het Frans! LAB: comment évoluer de membre à chef d'équipe? Klik hier.

DOEL: Ontwikkelen van resultaat- en mensgerichte leiderschapsvaardigheden 

Tijdens elke sessie gaan we dieper in op de vaardigheden die u sterker zullen maken in uw nieuwe rol. Onder begeleiding van de coach werkt u een persoonlijk actiepuntenplan uit en ontvangt hierop tijdens de sessies waardevolle feedback van de trainer en deelnemers. 

METHODIEK: Leren, delen, oefenen 

De sessies zijn opgevat als een begeleide training waarin we uw basisvaardigheden oefenen. We brengen de leerpunten praktisch en stapsgewijs aan, delen praktische tips en ervaringen en werken met praktijksituaties waarin u dagelijks vertoeft. We geven elkaar feedback en wisselen meningen en ideeën uit om tot inzicht te komen en te groeien naar een aanpak in leidinggeven die bij u past.   

PROGRAMMA 

  • Uw rol - anno 2021 - als leidinggevende  
  • Doelgericht communiceren, de belangrijkste taak van een leidinggevende  
  • Feedback(gesprek) om prestaties op te volgen en (bij) te sturen  
  • Motiveren en 'empoweren' van medewerkers  
  • Omgaan met moeilijke situaties en weerstand  

RESULTAAT  

U wordt geëvalueerd op uw sterke punten en uw groeipunten. Daarnaast krijgt u een actiepuntenlijst met (verder) te ontwikkelen resultaat- en mensgerichte leiderschapsvaardigheden.   

DOELGROEP

Basisopleiding voor toekomstige of net startende leidinggevenden in een productieomgeving of recent leidinggevenden die hun skills willen verder professionaliseren. Geen voorkennis vereist. 

Heeft u interesse om dit seminarie bij u in het bedrijf te organiseren? Klik hier om een offerte aan te vragen. Voor meer info kunt u contact opnemen met Britte Ødegård.

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Contactpersoon

Britte Odegard

Member Services - Productie/maintenance

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.