Skip to main content
Map

Voka In House: Outputmanagement

Outputmanagement is een manier van leidinggeven en samenwerken waarbij het behalen van verifieerbare resultaten op basis van vertrouwen en ownership als uitgangspunt dient . Er wordt aangestuurd vanuit output i.p.v. input en vanuit het ‘waarom’ en minder vanuit het ‘hoe’.

Zelfsturing en zelfsturende teams zijn grote woorden die soms meer argwaan oproepen dan aanzetten tot actie. Toch kunnen we er niet omheen: de traditioneel hiërarchische structuur waarbij de leidinggevende medewerkers aanstuurt, voorziet van de nodige middelen en controle uitvoert, doet het niet meer. We zitten in een nieuwe tijdsstroming. Medewerkers hebben andere verwachtingen, leidinggevenden vallen uit door stress en burn-out, externe factoren beslissen over werken of lockdown.

Vanuit de juiste mindset als leidinggevende zetten we een manier op van werken, waarbij eigenaarschap en samenwerken het bedrijf in staat stellen om snelheid, flexibiliteit en kwaliteit te verzekeren.

Aanpak

Leren uit praktijkcases en goede praktijken. Niet te veel theorie, maar zaken die werken met oog voor de valkuilen. Verschillende tools komen aan bod, maar we verliezen de noodzakelijke systemen en structuren die garant staan voor resultaten niet uit het oog. 

We worden gepakt in tijd, wat nu? Onze opdracht, onze waarden en onze rol als leidinggevende als fundamenten van Outputmanagement:

  • Onze opdracht: werken met verifieerbare resultaten, concrete en werkbare kpi’s
  • Onze waarden: werken op basis van vertrouwen en ownership, medewerkers als partners
  • Onze rol: werken op basis van output, delegeren i.p.v. instrueren.

Resultaat

Leidinggevenden kennis bijbrengen over een nieuwe manier van (samen)werken en hen in staat stellen deze binnen hun eigen realiteit te implementeren, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen.

Heeft u interesse om dit seminarie bij u in het bedrijf te organiseren? Klik hier om een offerte aan te vragen. Voor meer info kunt u contact opnemen met Kaat Creupelandt.

Contactpersoon

Kaat Creupelandt

Manager Member Services

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag