Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka In House: Maak optimaal gebruik van documentaire kredieten

Van alle internationale betaalmethoden is het documentaire krediet (L/C) ongetwijfeld het beste en vrijwel het veiligste antwoord op de betalingsbekommernissen van firma’s die internationaal ondernemen. Het documentair krediet biedt in meer of mindere mate namelijk bescherming tegen de volgende risico’s: fabricagerisico, economisch risico, commercieel risico, juridisch risico, administratief risico, politiek risico en transportrisico…

Documentaire kredieten (L/C’s) zijn betaalinstrumenten die u helpen om een flink aantal risico’s bij in- en uitvoer af te dekken, vooral dan met verafgelegen landen. De banken komen in deze transacties tussen om een aantal van deze risico’s en taken op zich te nemen.

Het is evenwel van het grootste belang om deze documenten correct op te maken en zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van de huidige regelgeving.

Programma

  • Hoe komt een L/C tot stand?
  • Wat gebeurt er tot de uiteindelijke betaling?
  • De meest voorkomende documenten.
  • Hoe moeten de documenten opgemaakt worden?
  • Toelichting van bijzondere vormen (transfert, back to back en stand-by L/C).
  • De werking van het documentair incasso.

Met deze up-to-date kennis kan uw bedrijf optimaal genieten van de bescherming van deze betalingstechniek bij de handel met minder evidente landen. We voorzien ook de nodige tijd en ruimte voor uw specifieke problemen en vragen.

Heeft u interesse om dit seminarie bij u in het bedrijf te organiseren? Klik hier om een offerte aan te vragen. Voor meer info kunt u contact opnemen met Kaat Creupelandt.

Contactpersoon

Kaat Creupelandt

Manager Member Services

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag