Skip to main content
Voka Family Business Happening

Voka Family Business Happening

Op weg naar oneindig - Strategisch nadenken over de toekomst en generaties heen

In 2021 organiseert Voka Vlaams-Brabant voor de vierde keer de Family Business Happening, een gratis inspiratie-evenement exclusief voor familiale ondernemers. Die dag staan we stil bij een aantal relevante thema’s voor het verder uitbouwen en voortzetten van je familiebedrijf.

De keynote spreker voor deze editie is Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus en auteur van het boek “De weg naar oneindig”. Vanuit zijn rijke ervaring binnen belangrijke familiebedrijven in onze regio zal hij aanzetten tot zelfreflectie en je inspireren om als familiebedrijf te blijven groeien, over de generaties heen. 

Maar scherpe visies en uitgekiende strategieën verliezen hun waarde als Boek Ter inspiratie: elk deelnemend bedrijf krijgt een exemplaar cadeau van het nieuwste boek van Ignace Van Doorselaere ''De weg naar oneindig - Hoe bouw je een bedrijf voor de eeuwigheid?”de communicatie faalt. Onder het moto “communicatie is in 99% van de gevallen de oorzaak van het probleem en daarmee tevens de oplossing”, reiken we je daarom ook op dat vlak een aantal handvaten aan.

Ter inspiratie krijgt elk deelnemend bedrijf bovendien een exemplaar cadeau van “De weg naar oneindig – Hoe bouw je een bedrijf voor de eeuwigheid?”, het nieuwste boek van Ignace Van Doorselaere.

Gastbedrijf

Archieffoto Renier NatuursteenDit jaar zijn we te gast bij het familiebedrijf Renier Natuursteen uit Aarschot. Doorheen de ruim 100-jarige geschiedenis van het bedrijf heeft de familie Renier een enorme schat aan kennis en kunde opgebouwd als het aankomt op het transformeren van ruwe natuursteen tot stijlvolle bouw- en decoratiematerialen. Tijdens het bedrijfsbezoek verkennen we het hypermoderne machinepark van Renier Natuursteen, waaronder de digitale zaaglijn. Die stelt hen in staat zeer complexe ontwerpen uiterst nauwkeurig uit te voeren.

Wist je trouwens dat Renier Natuursteen één van de drie finalisten was van Klimaatambassadeur 2019? Geen wonder, want het bedrijf zet sterk in op hernieuwbare energie, een hoge energie-efficiëntie en een optimaal gebruik van grondstoffen. Ook hierop zoomen we in tijdens het bedrijfsbezoek. Benieuwd? Bekijk dan alvast deze video.

Programma

  • 14.00 uur: Ontvangst met koffie en zoetigheden
  • 14.30 uur: Het ondernemersverhaal door Francois en Stijn Renier (vader en zoon Renier Natuursteen)
  • 15.00 uur: Bedrijfsbezoek
  • 16.30 uur: Keynote-spreker Ignace Van Doorselaere, CEO Neuhaus, auteur ''De weg naar oneindig - Hoe bouw je een bedrijf voor de eeuwigheid?”
  • 17.10 uur: “Communication is key”: verbindende communicatie over de generaties heen
  • 17.30 uur: Tijd voor vragen
  • 17.45 uur: Netwerkreceptie met apero en tapas
  • 19.00 uur: Einde

Meer info

Isabel De Winter via Isabel.Dewinter@voka.be of 0479 90 75 00

Astrid De Man via Astrid.Deman@voka.be of 0471 21 74 13

Partners

Logo's partners

 

 

 

Contactpersonen

Isabel De Winter

juriste - Handels- en Ondernemingsrecht

Astrid De Man

Duurzaam Ondernemen

Adres

Reinier Natuursteen
Nijverheidslaan 1
3200 Aarschot

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Voorwaarden

Een administratieve kost van € 35 bij annulatie kan aangerekend worden.

We nodigen iedereen uit zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Het station Aarschot ligt op 5 min. wandelafstand en er worden shuttles voorzien.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

BVI
British School of Brussels
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad