Skip to main content
Map

Voka Connect: Thule

Groeien door reshoring

Vroeger was het vaak kosteneffectief om productie te vestigen in lageloonlanden, zoals China en Vietnam. Als gevolg van de stijgende lonen in die landen, toenemende transportkosten en duurzaamheidsdoelstellingen, zijn er echter duidelijke tekens van verandering merkbaar. Buiten de landsgrens en de Europese Unie worden bedrijven ook geconfronteerd met een steeds complexere zakelijke realiteit. Steeds meer bedrijven halen hun productie doelbewust gedeeltelijk of volledig terug uit het buitenland, wat een nieuw fenomeen genaamd 'reshoring' heeft doen ontstaan. Waar gaat de productiefaciliteit van de toekomst zich bevinden? Ontdek hoe je kan groeien door reshoring, en hoe je dat kan vertalen naar je eigen ambities en strategische plannen.

In deze Voka Connect krijg je uit de eerste hand het verhaal te horen van wat reshoring precies inhoudt, hoe je er als onderneming strategisch op kan reageren en inspelen, hoe je de opportuniteiten benut en de lokale productie versterkt. 

Thule legt zich al meer dan 75 jaar toe op het creëren van oplossingen die het leven avontuurlijker en gemakkelijker maken. Hun toewijding richt zich volledig op het ontwikkelen van slimme, stijlvolle producten die niet alleen milieuvriendelijk en van hoge kwaliteit zijn, maar ook veilig en gebruiksvriendelijk. Binnen de Thule Group werkt Thule NV samen met maatwerkbedrijf 't Veer. Dankzij deze samenwerking kan Thule de continuïteit van de productie in België waarborgen. Zo'n strategische samenwerkingen kunnen een cruciale rol spelen bij 'reshoring' en dragen bij aan het versterken van de lokale economie en het behouden van productiecapaciteit op nationaal/lokaal niveau.  

Programma

  • 18.30 uur: Ontvangst
  • 19.00 uur: Thule - groeien door reshoring
  • 20.00 uur: Netwerking
  • 22.00 uur: Voorzien einde

Spreker

Na een indrukwekkende carrière bij gerenommeerde bedrijven zoals Philips, Whirlpool Corporation en Ideal Standard, trad Filip Van der Linden in 2013 aan als de Managing Director van Thule NV in Menen. Vandaag vervult hij een dubbele rol binnen de Thule Group, als Business Unit Director voor Recreational Vehicle Accessories en tevens als Managing Director van Thule NV. 

Filip Van der Linden gelooft sterk in strategische samenwerking, zoals met maatwerkbedrijven, om zo de lokale productie bij Thule Menen te behouden en te bevorderen. Dankzij zijn jarenlange ervaring is hij uitstekend gepositioneerd om waardevolle inzichten te delen met betrekking tot het concept van reshoring binnen Thule. Zijn expertise en visie dragen bij aan het begrip van hoe bedrijven kunnen profiteren van lokaal gevestigde productie.

Doelgroep

Voor zaakvoerders, CEO's en plant managers.
Voka Connect is exclusief voor Voka-leden.

Contactpersoon

Mathijs Van Loo

Member Services/Relatiebeheer

Adres

Thule
Kortrijkstraat 343
8930 Menen

Wanneer

Prijs

65 euro (exclusief voor Voka-leden)

Voorwaarden

Exclusief voor ondernemers, zaakvoerders en plantmanagers van kmo's met 1 of meerdere medewerkers. 

Annulatie kan uiterlijk tot 48 uur voor aanvang van het event. Bij laattijdige annulatie zal de volledige deelnameprijs aangerekend worden.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag